Agenda Activitats

 

EXPERIMENTIA – A TACAR SENSE POR! Taller Creatiu

Us fa pel paper en blanc? Us fa per un pinzell xop de pintura? Us fa per dibuixar en públic?Feu fora les vostres pors! Un gran paper blanc, tres o quatre pots de pintura de diferents colors, tots els pinzells sucats i xops de pintura, i… només us caldrà seguir les instruccions de l’Alba Marina i passar una estona divertida pintant en grup coses increïbles!

Taller familiar.

Porteu roba per si us taqueu!

Places limitades. Inscripcions omplint el següent formulari.

L’Alba Marina Rivera és una il·lustradora increïble! Mireu les seves obres aquí.

 

Tarda musical

 

Concert a càrrec de:

  • Josep M. Silvente amb la flauta travessera
  • Isabel Curto amb la mandolina (piano)
  • Clodulfo Núñez amb el Llaüt
 

EXPERIMENTIA: Tacar sense por (Taller de pintura familiar en grup)

Us fa por el paper en blanc? Us fa por un pinzell xop de pintura ¿Us fa por dibuixar en públic? Feu fora les vostres pors! Un gran paper blanc, tres o quatre pots de pintura de diferents colors,  tots els pinzells sucats i xops de pintura, i… només us caldrà seguir les instruccions de l’Alba Marina i passar una estona divertida pintant en grup coses increïbles

Inscripcions mitjançant el formulari
Aforament limitat a 13 infants (i la seva família). Cal que els assistents portin roba vella i que es pugui tacar de pintura
Taller per a famílies amb criatures més grans dels 4 anys

 

Filosofia per a infants (Grup 2: per a petits de 10 a 13 anys)

Amb els més grans tractarem preguntes, temes i reflexions adequades a la seva edat. Intentarem definir què és la igualtat, la justícia, la por, la veritat i la mentida, el bé i el mal, etc. Seran sessions de preguntes i respostes en rotllana combinades amb jocs i lectura de capítols de llibres.
La dinamització a càrrec de la Judith Méndez.
Inscripcions (encara queden algunes places) des del formulari de la web

 

Taller: Dones que ho podem tot: canvis i recerca de feina després dels 45

Dates: 23 , 25 i 27 d’Abril 2018
Horari: de 10:00 a 14:00 hores
Lloc: Oficina Local d’Ocupació

Inscripcions:
Enviant email amb nom i tel. de contacte a  [email protected]  o
Trucant  al 938418814 de dilluns a divendres de 09:00 a 14:00 hores
O través del web de l’ajuntament Cardedeu https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScUWQjDJyjxa2SmoFFswfPiYbnytu4n9zF71iwhKFJrCBHy7w/viewform

 

Curs: Iniciació a l’àlbum il·lustrat

L’àlbum il•lustrat és un objecte narratiu especial que integra en un llenguatge únic la narrativa escrita i la visual. Té unes lleis i una mecànica pròpia i és apreciat i gaudit, no només pels infants, sinó pels lectors de totes les edats. Per a aquest taller no calen coneixements previs, tan sols interès en la temàtica, ja que és un curs d’iniciació.

A càrrec d’Alba Marina Rivera

Programa: El taller proposa vàries activitats que conduiran a la creació d’un àlbum il•lustrat en vàries etapes: creació de personatges – creació d’espais i decorats – seqüenciació i storyboard – interacció entre el tex i la imatge – introducció a diferents tècniques pictòriques i a l’ús del color – paginació i enquadernació bàsica.

Metodologia: a cada sessió dedicarem els primers minuts a mirar llibres i analitzar-los entre tots, amb la finalitat d’entendre què és un àlbum il•lustrat i com funciona. Cada alumne triarà una història i al llarg de les sessions la desenvoluparem: disseny de personatges, espais, seqüència; aprendrem quines són les parts del llibre i com fabricar-ne un de forma senzilla.

Materials: cada participant haurà de portar el seu material propi: paper llapis, goma i el material propi per al seu treball gràfic.

Calendari: 7, 14 i 28 de maig; 4, 11, 18 de juny. De 18h a 20h

Preu: 48€ tot el curs

Inscripions: omplint el formulari

 

Presentació del llibre…

La fotografia …I la mare que els va parir!

Participaran en la presentació els autors: el fotògraf Jordi Ribó i l’il·lustrador Pau Farell amb Gerard Bassa i Màrius Serra que faràn de presentadors

 

Presentació del llibre…

Permagel d’Eva Baltasar

Presentació a càrrec de Núria Busquet

Sinopsi: Permagel és aquella part de la terra que no es desglaça mai i és la membrana que revesteix l’heroïna d’aquest llibre. Una manera de preservar la part tovíssima que hi ha dins d’una persona en formació. El món exterior amenaça, cal atrevir-se a sortir de la cel·la familiar, desactivar la mare obsessa de la salut, la germana obsessa de la felicitat, negar-se a pagar el deute del que han invertit en tu: no hi ha res a esperar d’una lesbiana suïcida. Després, reunir forces: no fer res més que follar i llegir. Trobar un lloc on la mentida no sigui necessària, on el glaç s’esquerdi. I començar.

Eva Baltasar (Barcelona 1978), viu a Cardedeu, és poeta i rebé l’any 2016 el Premi Gabriel Ferrater de poesia per al recull  Animals d’hivern.

 

Presentació del llibre…

Retorn de Carles Casajuana

Presentació a càrrec de Rosa Maria Pascual del grup Tec – Ca

Sinopsi: Barcelona, 1970. A les acaballes del franquisme, la ciutat no té res a veure amb les primeres dècades del segle: revoltes universitàries, alliberament sexual, repressió policial i una cultura compromesa amb la lluita contra la dictadura. Josep Carner torna de l’exili amb la memòria devastada després de més de trenta anys d’absència. A Lluís Miralles li encarreguen que acompanyi i ajudi el poeta durant la seva estada a Barcelona.
El retorn de l’exiliat és una concessió innecessària al règim? A poc a poc, la presència de Carner esdevé incòmoda. Miralles, que n’és un testimoni inusitat, aprofi ta l’encàrrec per gaudir d’unes setmanes de llibertat fora de casa i per viure una intensa relació amorosa.

Carles Casajuana (Sant Cugat, 1954) té una reconeguda trajectòria novel·lística, iniciada l’any 1987 amb Tap d’escopeta, que ara es reedita en format de butxaca, i integrada, entre altres obres, per La puresa del porc(1990), Diumenge de temptació (2001), Kuala Lumpur (2005), L’últim home que parlava català (Premi Ramon Llull 2009), Un escàndol sense importància (2011) i El melic del món (2013). També és autor de dos llibres d’assaig: Pla i Nietzsche, afinitats i coincidències (1996) i Les lleis del castell (Notes sobre el poder) (Premi Godó d’assaig 2014). Ha estat traduït al castellà, al francès i a l’anglès. Col·labora regularment a La Vanguardia.

 

Conte contat, conte dansat

Proposta de contes i dansa creativa. A través d’històries màgiques que es van explicant amb el suport de les il•lustracions dels contes ens inspirarem cap a la dansa. Així doncs, aquests, seran el punt de partida per a gaudir del joc, l’espontaneïtat i alegria de moure el cos i ballar. Aquest taller és una oportunitat per aprofundir i obrir portes a la relació entre pares/mares i fills/es a nivell corporal. Si voleu fer-vos una idea de la sessió, us recomanem visualitzar aquest video

Sessió càrrec de Jordi Ramon
Activitat infantil vinculada a la celebració del Día Internacional de la Dansa
Inscripcions des del formulari

 

Filosofia per a infants (Grup 1: per als petits de 7 a 9 anys)

Amb els més petits tractarem preguntes, temes i reflexions adequades a la seva edat. Intentarem definir què és l’amistat, l’amor, la por, la justícia, el bé i el mal, etc. Projectarem curtmetratges, llegirem capítols de llibres de la biblioteca, recomanarem pel·lícules i farem moltes dinàmiques de joc.
Dinamitza, Judith Méndez
Aquest grup ja està complert

 

 

Traç, tertúlia de còmic
El caminante  de Jiro Taniguchi

Sinopsi: “Avui dia, qui es pren el temps de grimpar a un arbre per recuperar una joguina extraviada? De quedar-se mirant volar als ocells, de saltar els tolls després d’una pluja? O de baixar a la platja per retornar una petxina? El Caminante ens convida a acompanyar-lo en els seus passejos, sovint tranquils i solitaris, i gaudir dels plaers que procuren les seves aventures pel seu barri.”
Dinamitza: Sergi Portela
Activitat gratuïta. La biblioteca posa a la vostra disposició diversos exemplars demanats en préstec interbibliotecari. El cost és de 1,50€

 

 

Traç, tertúlia de còmic
Polina  de Bastien Vivès

Polina és una història sobre el ballet i el seu aprenentatge, però és molt més, és una història sobre el creixement personal, sobre la lleialtat, sobre l’amistat, sobre el record, sobre les relacions amb els nostres mestres, sobre la possibilitat d’esmenar els errors comesos, sobre la nostàlgia…

Dinamitza: Sergi Portela
Activitat gratuïta. La biblioteca posa a la vostra disposició diversos exemplars demanats en préstec interbibliotecari. El cost és de 1,50€

 

 

Traç, tertúlia de còmic
El invierno del dibujante  de Paco Roca

Sinopsi: Paco Roca investiga a El invierno del dibujante la sortida dels autors estrella de l’editorial Bruguera per fundar, en temps foscos, una revista que els fes més lliures.
Dinamitza: Sergi Portela
Activitat gratuïta. La biblioteca posa a la vostra disposició diversos exemplars demanats en préstec interbibliotecari. El cost és de 1,50€

 

 

Traç, tertúlia de còmic
L’Incal De Jodorowsky i Moebius

L’Incal s’ha convertit per mèrits propis en una de les obres més importants del còmic europeu contemporani i la seva història va crear un univers que segueix ampliant-se encara avui dia.
Dinamitza: Sergi Portela
Activitat gratuïta. La biblioteca posa a la vostra disposició diversos exemplars demanats en préstec interbibliotecari. El cost és de 1,50€

 

Filosofia per a infants (Grup 2)

Una activitat ben divertida per poder pensar i parlar sobre el bé i el mal, la felicitat, la vida, els altres, etc.  L’objectiu és crear un espai de debat i reflexió que els permeti als infants qüestionar-se algunes de les situacions més quotidianes. El grup 2 seran nens i nenes de més de 10 anys fins a 12 o segon de la ESO. El màxim d’inscripció és de 10 infants.  Ens trobarem un cop al mes coincidint amb el quart dimecres de cada mes. La dinamització a càrrec de la Judith Méndez.

Inscripcions des del formulari de la web

 

Píndoles d’escriptura
L’enginyeria del conte
Taller a càrrec d’Alba Dalmau Viure

L’escriptura és un acte que està present en molts moments del nostre dia a dia. Les seves funcions són infinites: anotar, recordar, plasmar, explicar una història, expressar sentiments o, senzillament, crear. Allò que treballarem en  les píndoles d’escriptura dels dissabtes són precisament aquestes tres últimes funcions. Com explicar una història, filtrada pels nostres ulls, d’una manera original i que atrapi al nostre lector, perquè si bé és cert que tots sabem escriure, allò que diferencia un bon narrador d’un altre és COM escriu i no QUÈ escriu. Prova d’això és que, si fem una ullada a la literatura universal, ens adonarem que, al capdavall, la majoria de les històries que han passat a formar part de l’olimp de les obres mestres sovint no parlen d’històries extravagants o arguments únics i irrepetibles, sinó que es tracta d’històries convencionals explicades de manera extraordinària. Aquest serà, doncs, l’objectiu de les nostres píndoles!

Dissabte 10 de novembre (+ dissabte 15 de desembre):
L’enginyeria del conte
Sinopsi: l’estructura del text i l’enginyeria del conte. Aprendre a escriure l’inici, el nus i el desenllaç … Segurament pensareu que escriure un conte és més fàcil que escriure una novel·la i això no és exactament així. Hi ha una frase que diu “Com en la boxa, la novel·la guanya per punts i el conte per knock out”: precisió, punteria, sorpresa, cop d’efecte, economia lingüística… El conte ens posa un repte com a escriptors, perquè la llargada del gènere no permet marge d’error. Ho voleu comprovar?

Els tallers de les píndoles consten de dues sessions. La primera sessió orientada a presentar les tècniques i posar-se a prova mitjançant petits exercicis. La segona per revisar, analitzar i avaluar els escrits que ha fet cadascú.
Inscripcions mitjançant aquest formulari o a la Biblioteca Marc de Vilalba
Preu: 24€ les dues sessions