Escoles

Activitats per a les escoles d’Infantil i Primària

Aquest és el catàleg d’activitats que s’ofereix a les escoles de Cardedeu. L’objectiu principal de les activitats és presentar la Biblioteca com espai d’ús públic i social, espai per a la informació, per a la lectura la cultura i el lleure. També, com a espai organitzat d’informació volem dotar els nois i noies de les eines necessàries per a moure’s dins el món de la informació.

Un lleó a la biblioteca

Educació infantil -P5- Objectiu Explicar, el funcionament de la biblioteca i les normes de convivència necessàries per a un espai d’entrada lliure i d’accés directe als llibres, a la música, al cinema i als ordinadors; a la biblioteca, la lectura és una elecció personal i lliure. Metodologia Mitjançant el conte El Lleó de la biblioteca de Michelle… Llegir més »

Hem caigut dins d’un conte!

Cicle inicial -1r curs- Objectiu Definir què és un conte popular i com es distingeixen dels altres llibres. Parlar de les rondalles que coneixen perque els les han explicat o pel cinema. Metodologia A partir de mostrar i explicar la història de L’Alícia Patapam en els contes  de Gianni Rodari i Anna Laura Cantone parlarem dels contes… Llegir més »

Treu suc al catàleg!

Cicle inicial – 2n Objectiu Donar les eines necessàries per saber cercar al catàleg de la biblioteca i localitzar el document en el prestatge. Metodologia Explicació teòrica a la sala d’actes per concretar conceptes sobre la utilitat de la biblioteca com a servei públic i sobre com fer servir el catàleg de la biblioteca. També… Llegir més »

Missió poesia cada dia

Cicle mitjà – 3r Objectiu Treballar a partir del joc col·laboratiu i individual, la poesia infantil. Metodologia Els alumnes, organitzats per equips, hauran de resoldre una missió poètica e forma de joc. Requisits previs per a la sessió Els adults que acompanyin els alumnes hauran de participar activament en l’activitat pràctica. Cal que els mestres… Llegir més »

Tria la teva lectura

Cicle mitjà – 4t Objectiu Incitar la curiositat pel descobriment de la lectura i dotar els alumnes de les eines bàsiques per identificar i fer una primera valoració de les característiques d’un llibre. Tenir una primera impressió fa perdre la por. Metodologia Els alumnes repartits en grups disposaran d’un grup de llibres que nosaltres haurem… Llegir més »

Còmic per a tothom

Cicle superior – 5è Objectiu Donar a conèixer el còmic, les seves característiques i orígens i treballar-ne el procés de lectura. Metodologia A partir d’imatges parlarem del concepte de còmic i dels seus dos nivells de lectura: imatge i llenguatge escrit. Estructuració de seqüències, com les vinyetes fraccionen el temps i l’espai. Es farà un… Llegir més »

L’àlbum il·lustrat!

Cicle superior – 6è Objectiu Conèixer les tipologies, temàtiques, il·lustradors/es, editorials i principals característiques d’un àlbum il·lustrat. Busquem fer perdre la por a aquest gènere literari que ens permet gaudir tant del text com de la imatge. Descobrirem com funciona la narrativa visual (seqüenciació, posició dels elements, colors, etc.) i com un text pot dir… Llegir més »

 

El calendari d’activitats s’inicia el mes d’octubre i s’allarga fins el mes de maig. Les visites a la biblioteca es faran els dijous i els divendres al matí dins la franja horària de 10h a 13h.

Cal que feu una reserva prèvia trucant al telèfon: 93 871 14 17 i demanar per la Carme Homs o la Laura Perich.

També podeu fer-ho per correu electrònic: [email protected] i [email protected].

Comparteix-ho...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone