Idiomes

L’aprenentatge al llarg de la vida és fonamental per a que les persones i la societat evolucionem cultural i professionalment.

FO_IDIOMES

El Fons Especial d’Idiomes, de la Biblioteca de Cardedeu, està organitzat segons els nivells establerts pel “Marc Europeu Comú de Referència Per a les Llengües”

Català, castellà, francès, anglès, alemany, italià i portuguès, són els idiomes més ben representats en aquest fons. La voluntat és ampliar amb altres idiomes i actualitzar els fons existents. Per conèixer l’equivalència de cada certificat amb els nous nivells del Marc europeu comú de referència per a les llengües, podeu obrir aquest enllaç

Més recursos per a l’aprenentatge d’idiomes a la Biblioteca i a Cardedeu

  • Cinema. Les pel·ícules en DVD, de l’àrea d’imatge i so, estan marcades amb una abreviatura identificativa de l’idioma, sempre i quan aquest sigui diferent del castellà i de l’anglès.
  • Intercanvi Lingüístic del Banc del Temps. Trobades a la Biblioteca Marc de Vilalba, tots els dimecres del curs escolar a les 18.30h. Si voleu participar-hi podeu consultar el seu bloc on hi trobareu l’adreça electrònica de contacte.
  • Novel·la en versió original.

LO_idiomesPrestatge virtual d’idiomes de la Biblioteca Virtual de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM). Hi trobareu llibres recomanats, bases de dades, webs per a l’autoaprenentatge i l’autoavaluació així com aplicacions per a mòbils i tauletes.

voluntariatxllengua_logo

Voluntariat per la Llengua. Si tens ganes de compartir la teva llengua amb algú que vol parlar-la millor pots participar al programa (VxL).  T’assignaran una parella lingüística amb qui podreu conversar un cop per setmana. Pots inscriure-t’hi en línia a vxl.cat o posar-te en contacte amb l’Oficina de Català de Cardedeu (Vil·la Paquita. Av. del Rei En Jaume, 114. Tel. 93 846 18 27. a/e: [email protected]). El VxL es va iniciar l’any 2003. Des d’aleshores ha format més de 90.000 parelles lingüístiques arreu de Catalunya. Entre d’altres distincions, ha estat reconegut per la Unió Europea com una de les millors pràctiques de reforç a l’aprenentatge d’una llengua.

Gràcies per compartir!
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someone