FILMOSOFIA. Tertúlia de cinema i pensament
Amour (2012) del dir. Michael Haneke

Tertúlia dinamitzada per Joan Méndez

Presentació: Film del director austríac Michael Haneke guanyador de molt premis en diversos festivals, entre ells l’Oscar a “Millor pel·lícula de parla no anglesa” l’any 2013. Ens presenta la història d’amor de l’Anne i el Georges, un matrimoni on ambdós tenen més de vuitanta anys, que havien estat abans de jubilar-se professors de música. Viuen amb poc contacte amb el món exterior, i encara la seva vida social es reduirà més arran de quedar-se ella hemiplègica a causa d’un cop.

El deteriorament progressiu de la salut de l’Anne suposarà com a conseqüència que la qualitat de vida tant d’ella com del seu marit, que és l’única persona que la cuida, malgrat tenir una filla, els portarà cap a una situació límit que posarà a prova les conviccions morals i les idees convencionals sobre el suïcidi i l’eutanàsia. Certament, l’atmosfera que es va generant en el pis on viuen es va tornant més i més irrespirable segons va avançant el relat, fins arribar al seu desenllaç tan polèmic con controvertit.

Activitat gratuïta.
* Si no disposeu ja del film, la biblioteca posa a la vostra disposició diversos exemplars demanats en préstec interbibliotecari. El cost és de 1,50€.

També podeu visualitzar aquesta pel•lícula a la plataforma eBiblio.

 

Comparteix-ho...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email