Menjamots: El contador de contes d’Alba Marina Rivera

Sinopsi: En un vagó de tren hi viatgen una tieta amb tres nebots i un senyor aliè que llegeix el diari. La canalla comença a posar-se nerviosa i ja no sap com distreure’s, ja que les respostes que reben per part de la tia comencen sempre per la paraula No. Finalment la dona decideix explicar-los un conte, però és extremadament tòpic i avorrit.
L’home, cansat d’aguantar el comportament dels nens i les males maneres que té la tieta per distreure’ls, opta per explicar ell una història. Aquesta trenca tots els tòpics possibles sobre els contes clàssics i populars, fins al punt de qüestionar els beneficis que pot aportar ser una persona “repel·lentment” bona. Els nebots queden embadalits tot escoltant la història, i la tieta esgarrifada en sentir la moralitat. Però com a mínim ha aconseguit mantenir quiets i callats els tres nens durant deu minuts.
Saki és un dels millors escriptors humorístics d’Anglaterra. El contador de contes juga amb l’humor i planteja qüestions de fons que poden fer reflexionar tant a adults com a infants. A més, si tenim en compte que el conte va ser publicat l’any 1914, encara sobta més que s’arribés a plantejar tot això en una època molt tradicional pel que fa als valors.

Calendari: dijous 25 d’abril a les 17.30h.

Durada: 1 hora aprox.

Inscripció: pregunteu a la biblioteca.

Públic: infants de 2n a 4t de primària.