Instituts: suport a l’aprenentatge

La Biblioteca ofereix als instituts de Cardedeu un seguit de propostes vinculades a la literatura, la lectura i la informació adequades al moment d’aprenentatge dels alumnes.

Buscar informació per al treball de recerca

Sessió orientativa per al treball de recerca: triar el tema de la recerca, llistar les paraules clau, buscar informació a Internet, als catàlegs de biblioteques i a les biblioteques públiques, buscar en cercadors generalistes, trucs per afinar més en la nostra cerca a Internet, avaluar una pàgina web i, per acabar, com citar la bibliografia consultada al final del treball.

 • Aquí us deixem el dossier que hem preparat
 • Què és un àlbum il·lustrat?

  Proposem als alumnes conèixer aquest gènere literari com a una obra d’art, un gènere narratiu diferenciat on escriptor i il·lustrador estableixen una relació d’interdependència per a la construcció d’un significat, un missatge enginyós destinat a un lector que el rebrà de manera lúdica. Les sessions poden adaptar-se al projecte de cada centre.

  Introducció a la ficció digital

  Descobrirem les propostes actuals del món digital que queden al marge de les multinacionals. On trobar altres tipus de ficcions digitals i/o vídeo-jocs. Altres formes de gaudir dels dispositius com ara ordinadors, tauletes o mòbils. Propostes que fan pensar o que busquen el factor lúdic però d’una manera més creativa i sorprenent; propostes com ara Plug&Play, Kids o A duck has an adventure, Prometeus o els jocs de l’Octavi Navarro, per exemple.

  Llegir novel·la – Llegir còmic: recomanacions lectores

  Una conversa distesa sobre què llegim i què ens agrada. Les coses que podem descobrir i les que coneixem.
  La biblioteca us farà un recull de títols que creiem que us poden agradar entre els que segur n’hi haurà joies per descobrir. També descobrirem on es poden trobar dites propostes a la biblioteca i com fer-ho per trobar recomanacions.
  Però també volem escoltar el que han de dir els joves, que en pensen, quina realitat literària tenen a l’abast i llegeixen.

  Visita guiada a la Biblioteca

  Recorregut per les diferents sales de la biblioteca per descobrir quins misteris contenen i de quins espais poden gaudir per llegir. Parlem de com ser-ne usuari, què vol dir fer un préstec, una reserva, un préstec interbibliotecari… Aprofitem per recomanar diferents lectures segons el seu esperit lector.

  A més, heu de saber que:

  Lectures d’instituts: Cada curs escolar revisem i actualitzem la llista de llibres recomanats i obligatoris dels Instituts de Cardedeu (El Sui, Raspall i Pla Marcell). De cada títol podreu trobar més d’un exemplar. Podeu comprovar-ne la disponibilitat al Catàleg Aladí.

  Per concertar una visita amb els alumnes podeu enviar un correu a l’adreça: b.cardedeu.mv@diba.cat