Escoles

Activitats per a les escoles d’Infantil i Primària

Aquest és el catàleg d’activitats que s’ofereix a les escoles de Cardedeu. L’objectiu principal de les activitats és presentar la Biblioteca com espai d’ús públic i social, espai per a la informació, per a la lectura la cultura i el lleure. També, com a espai organitzat d’informació volem dotar els nois i noies de les eines necessàries per a moure’s dins el món de la lectura i la informació. Cada una de les activitats està pensada per a un curs concret. Però les escoles poden proposar canvis en la oferta, segons els seus interessos educatius del moment.

Un lleó a la biblioteca

Educació infantil -P5- Objectiu Explicar, el funcionament de la biblioteca i les normes de convivència necessàries per a un espai d’entrada lliure i d’accés directe als llibres, a la música, al cinema i als ordinadors; a la biblioteca, la lectura és una elecció personal i lliure. Metodologia Mitjançant el conte El Lleó de la biblioteca de Michelle… Llegir més »

Juguem amb els contes!

Cicle inicial -1r curs- Objectius: donar a conèixer als infants les rondalles com a històries universals i de transmissió oral. Fomentar la narració oral, la narració en grup, la transgressió imaginativa i el joc creatiu amb els referents establerts. Metodologia:  explicarem un conte que tingui com a referent els contes tradicionals però hi jugui d’una manera… Llegir més »

Treu suc al catàleg!

Cicle inicial – 2n Objectiu: donar les eines necessàries per saber cercar al catàleg de la biblioteca i localitzar el document en el prestatge. Metodologia:explicació teòrica inicial per determinar conceptes bàsics com: xarxa de biblioteques, catàleg de la biblioteca, títol, autor, signatura, així de com utilitzar el cercador del catàleg de la biblioteca i un cop… Llegir més »

Fem un Haiku!

Cicle mitjà – 3r Objectiu: Apropar els infants al llenguatge poètic i fomentar la creació poètica a partir del joc. Metodologia: Explicarem què és un haiku, en llegirem alguns i, a partir d’un joc creatiu, buscarem idees per a escriure el nostre! Durada de la sessió: 1 h Observacions: Perquè els infants gaudeixin de l’activitat han d’estar familiaritzats… Llegir més »

Tria la teva lectura

4t de primària Objectiu: Incitar la curiositat pel descobriment de la lectura i dotar els alumnes de les eines bàsiques per identificar i fer una primera valoració de les característiques d’un llibre. Tenir una primera impressió fa perdre la por. Metodologia: els alumnes repartits en grups disposaran d’un grup de llibres que nosaltres haurem seleccionat prèviament…. Llegir més »

Còmic per a tothom

Cicle superior – 5è Objectiu: donar a conèixer el còmic, les seves característiques i orígens i treballar-ne el procés de lectura. Metodologia: a partir d’imatges parlarem del concepte de còmic i dels seus dos nivells de lectura: imatge i llenguatge escrit. Estructuració de seqüències, com les vinyetes fraccionen el temps i l’espai. Es farà un repàs al… Llegir més »

Això és un àlbum!

Cicle superior – 6è Objectiu Apropar els infants a l’àlbum il·lustrat: què és, quines tipologies hi ha. Despertar en ells l’apreci per aquest tipus d’obres. Metodologia Farem una petita explicació a partir dels coneixements dels alumnes sobre l’àlbum il·lustrat i tot seguit convidarem els alumnes a fer un itinerari de 4 estacions per endinsar-se en… Llegir més »

març

ELIJMENTAL. Detectius Infantils i Juvenils a Catalunya
Noies detectius i colles d’investigadors

Activitat Temps Mort

APARAUTORS
Espais monogràfics dedicats a Jordi Sierra i Fabra i Enid Blyton

Activitat Temps Mort

 

El calendari d’activitats s’inicia el mes d’octubre i s’allarga fins el mes de maig. Les visites a la biblioteca es faran els dijous i els divendres al matí dins la franja horària de 10h a 13h. Cal que feu una reserva prèvia trucant al telèfon: 93 871 14 17 i demanar pel Sergi Portela. També podeu fer-ho per correu electrònic: portelavs@diba.cat