Què hi trobaràs?

La Biblioteca infantil és un espai que ofereix als infants l’oportunitat d’experimentar el plaer de la lectura i l’emoció de descobrir el coneixement i les obres de la imaginació.

A la Biblioteca infantil hi trobareu tota mena de materials: llibres de coneixements, novel·les, pel·lícules, música, còmics, àlbums il·lustrats, la secció de petits lectors i el Racó de mares i pares. A més, podreu gaudir d’activitats per a tota la família i d’exposicions i seleccions de llibres per fomentar el descobriment i gust per la lectura i l’art.

albums-ilustrats

Destaquem la selecció d’àlbums il·lustrats per a totes les edats: llibres en què podreu descobrir diferents nivells de lectura, tant del text com de la imatge, i que de ben segur no us deixaran indiferents. Perquè, qui ha dit que els àlbums il·lustrats siguin només per infants?

Espai familiar

icona-espai-familiar

L’espai familiar de la Biblioteca vol ser un referent per a mares i pares des d’abans de la gestació, durant la criança i en el seu acompanyament al fet lector en els infants.

Hi trobareu:

icon-parents

El racó de mares i pares, un centre d’interès dirigit a totes les famílies amb fills i filles, així com a tutors, educadors i tota persona interessada en el món infantil. Ofereix informació relacionada amb els infants, a través de fons documental de temàtiques diverses (educació, salut, alimentació, informació per edats, literatura infantil, i altres temes)

La secció de petits lectors (I*) conté els llibres per a infants de 0 a 6 anys. Els trobareu distribuïts en diferents apartats, segons la temàtica que tracten i com ho fan:

la-vida-cada-dia

‘La vida de cada dia’, hi trobareu els llibres que parlen d’hàbits, sentiments i família, com per exemple, llibres per acompanyar el moment de treure els bolquers, com superar les pors, com enfrontar una separació…

descobrim-el-mon

‘Descobrim el món’, agrupa els llibres de coneixements per als més petits: els animals, les formes, els colors, les lletres… i tot allò que els infants poden trobar al seu entorn (el metge, anar amb bicicleta, les estacions…)

histories-maravelloses

‘Històries meravelloses’, són els llibres d’imaginació. Històries per somniar i gaudir, que us transportaran a altres móns, altres temps, en companyia de tota mena de personatges singulars.

llibres-joc

‘Llibres-joc’, llibres amb jocs visuals, cançons, amb un munt de coses per buscar, comptar…

comenco-a-llegir

‘Començo a llegir’, llibres per acompanyar l’aprenentatge lector dels infants. Hi trobareu contes en lletra de pal i lletra lligada, de diferents dificultats.

rondalles

‘Rondalles’, són els contes tradicionals, aquells que han passat de generació en generació a través de la narració oral. Hi trobareu versions il·lustrades per a poder explicar als més petits.

En aquest espai també és on es duen a terme diverses activitats familiars durant tot l’any:

  • L’hora menuda. Narració de contes per a famílies amb infants a partir de 4 anys.
  • L’hora molt menuda. Narració de contes per a famílies amb infants de 0 a 3 anys.
  • Experimentia. Espai de descoberta i creació. Una proposta vivencial per apropar-se als llibres en família i experimentar-los amb tots els sentits.