Programa LECXIT

A la Biblioteca de Cardedeu continuarem durant el curs 2023/2024 el programa Lecxit

Què és? 
El programa LECXIT vol millorar la comprensió lectora dels infants involucrant escoles, famílies i voluntariat. És un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa.
LECXIT Proposa sessions de lectura setmanals per infants amb la mentoria 1×1 (un infant i una persona adulta voluntària) per compartir moments de lectura.
[+ info]

On es farà l’activitat?
A la Biblioteca Marc de Vilalba i a la Biblioteca de l’Escola Les Aigües del Barri del Poble Sec

Quin és l’horari?
Cada dimarts i cada dijous de 17 a 18 h de la tarda.
Calendari: A determinar

En què consisteix la tasca dels voluntaris i voluntàries?
Es tracta de realitzar sessions de lectura amb un nen o nena amb dificultats de comprensió lectora per millorar el seu èxit educatiu. La tasca principal dels voluntaris/es serà fer de mentor/a: motivar l’infant a llegir reforçant la confiança en les seves capacitats.

Perfil de la persona voluntària:
Busquem persones més grans de 16 anys que sàpiguen llegir en català i que tinguin ganes d’acompanyar un infant en el seu procés d’evolució lectora. Han de saber escoltar i empatitzar amb l’infant, gaudir de la lectura i de compartir-la, tenir actitud oberta per aprendre noves tècniques d’acompanyament a la lectura i ser creatives.Aquesta activitat es realitza setmanalment al llarg del curs escolar. Demanem que adquireixin el compromís de venir a cada sessió setmanal. Es realitzarà una sessió de formació i una trobada trimestral de seguiment.

Vols presentar la teva candidatura a mentor del programa Lecxit?
Omple aquest formulari. Des de la Biblioteca us avisarem per a una entrevista

Per a qualsevol dubte, podeu trucar-nos o escriure’ns: b.cardedeu.mv@diba.cat
Responsable del programa: Sergi Portela