Programa LECXIT

Què és el programa LECXIT?

LECXIT vol millorar la comprensió lectora dels infants involucrant escoles, famílies i voluntariat

LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa. El projecte es va iniciar el curs 2011-2012 i aquest curs es du a terme en més de 150 Punts LECXIT d’arreu de Catalunya.

Proposa sessions de lectura setmanals per infants amb dificultats de comprensió lectora mitjançant la mentoria 1 a 1 (un infant i una persona voluntària) per adaptar-se millor al nivell i interessos de l’infant.

[+ info]

On es farà l’activitat?

A la Biblioteca Marc de Vilalba, de Cardedeu

Quin és l’horari?

Cada dimarts, de 17 a 18 de la tarda.

Cada dijous, de 17 a 18 de la tarda.

El curs comença a l‘octubre de 2019 i finalitza  al maig de 2020.

En què consisteix la tasca dels voluntaris i voluntàries?

Es tracta de realitzar sessions de lectura amb un nen o nena amb dificultats de comprensió lectora per millorar el seu èxit educatiu. La tasca principal dels voluntaris/es serà fer de mentor/a: motivar l’infant a llegir reforçant la confiança en les seves capacitats.

Quin compromís demanem dels voluntaris?

Aquesta activitat es realitza setmanalment al llarg del curs escolar en dos grups d’infants: els dimarts i dijous de 5 a 6 de la tarda.

Demanem, com a mínim, el compromís de venir un d’aquests dos dies durant tot el curs. Celebrarem si poden ser els dos!

Quina dedicació requereix?

A part de la sessió setmanal, es realitzarà una sessió de formació i una trobada trimestral de seguiment amb les escoles i els organitzadors.

Perfil de la persona voluntària:

Busquem persones a partir de 16 anys que sàpiguen llegir en català i que tinguin ganes d’acompanyar un infant en el seu procés educatiu. Han de saber escoltar i empatitzar amb els infants, gaudir de la lectura i de compartir-la, tenir actitud oberta per aprendre noves tècniques d’acompanyament a la lectura i ser creatives.

Quants voluntaris necessitem?

Ens agradaria comptar amb 15 voluntaris/es.

Vols fer-te voluntari/a? Omple aquest formulari

Per a qualsevol dubte, pots trucar-nos o escriure’ns:

Sergi Portela portelavs@diba.cat

Biblioteca Marc de Vilalba: b.cardedeu.mv@gmail.com