Programa LECXIT

A la Biblioteca de Cardedeu reprenem el programa Lecxit, després de dos anys d’inactivitat.

Què és el programa LECXIT?

LECXIT vol millorar la comprensió lectora dels infants involucrant escoles, famílies i voluntariat. És un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

LECXIT Proposa sessions de lectura setmanals per infants amb la mentoria 1×1 (un infant i una persona adulta voluntària) per compartir moments de lectura.

[+ info]

On es farà l’activitat?

A la Biblioteca Marc de Vilalba i a la Biblioteca de l’Escola Les Aigües del Barri del Poble Sec

Quin és l’horari?

Cada dimarts, de 17 a 18 de la tarda.

Cada dijous, de 17 a 18 de la tarda.

En què consisteix la tasca dels voluntaris i voluntàries?
Es tracta de realitzar sessions de lectura amb un nen o nena amb dificultats de comprensió lectora per millorar el seu èxit educatiu. La tasca principal dels voluntaris/es serà fer de mentor/a: motivar l’infant a llegir reforçant la confiança en les seves capacitats.

Perfil de la persona voluntària:
Busquem persones més grans de 16 anys que sàpiguen llegir en català i que tinguin ganes d’acompanyar un infant en el seu procés d’evolució lectora. Han de saber escoltar i empatitzar amb l’infant, gaudir de la lectura i de compartir-la, tenir actitud oberta per aprendre noves tècniques d’acompanyament a la lectura i ser creatives.

Aquesta activitat es realitza setmanalment al llarg del curs escolar. Demanem que adquireixin el compromís de venir a cada sessió setmanal. Es realitzarà una sessió de formació i una trobada trimestral de seguiment.

Vols fer-te voluntari/a? Omple aquest formulari

Per a qualsevol dubte, pots trucar-nos o escriure’ns:
Sergi Portelaportelavs@diba.cat
Biblioteca Marc de Vilalba: b.cardedeu.mv@gmail.com

[/su_note]