Espai familiar

Experimentia

Experimentia és un lloc d’exploració i descoberta en família on posem en marxa tots els sentits i la imaginació a partir de la lectura.

Racó de mares i pares

Espai dedicat a donar suport i tota la informació que puguin necessitar els pares primarencs, o bé per les famílies amb preadolescents.
 

 

L’espai familiar de la Biblioteca vol ser un referent per a mares i pares des d’abans de la gestació, durant la criança i en el seu acompanyament al fet lector en els infants.

Hi trobareu:

El racó de mares i pares, un centre d’interès dirigit a totes les famílies amb fills i filles, així com a tutors, educadors i tota persona interessada en el món infantil. Ofereix informació relacionada amb els infants, a través de fons documental de temàtiques diverses (educació, salut, alimentació, informació per edats, literatura infantil, i altres temes)

La secció de petits lectors (I*) conté els llibres per a infants de 0 a 6 anys. Els trobareu distribuïts en diferents apartats, segons la temàtica que tracten i com ho fan:

TE_vida de cada dia
 ‘La vida de cada dia’, hi trobareu els llibres que parlen d’hàbits, sentiments i família, com per exemple, llibres per acompanyar el moment de treure els bolquers, com superar les pors, com enfrontar una separació…
TE_descobrim
 ‘Descobrim el món’, agrupa els llibres de coneixements per als més petits: els animals, les formes, els colors, les lletres… i tot allò que els infants poden trobar al seu entorn (el metge, anar amb bicicleta, les estacions…)
TE_histoories meravelloses
 ‘Històries meravelloses’, són els llibres d’imaginació. Històries per somniar i gaudir, que us transportaran a altres móns, altres temps, en companyia de tota mena de personatges singulars.
TE_llibres-joc
‘Llibres-joc’, llibres amb jocs visuals, cançons, amb un munt de coses per buscar, comptar…
TE_començo a llegir
 ‘Començo a llegir’, llibres per acompanyar l’aprenentatge lector dels infants. Hi trobareu contes en lletra de pal i lletra lligada, de diferents dificultats. 
TE_Rondalles
 ‘Rondalles’, són els contes tradicionals, aquells que han passat de generació en generació a través de la narració oral. Hi trobareu versions il·lustrades per a poder explicar als més petits.

En aquest espai també és on es duen a terme diverses activitats familiars durant tot l’any:

  • L’hora menuda. Narració de contes per a famílies amb infants a partir de 4 anys.
  • L’hora molt menuda. Narració de contes per a famílies amb infants de 0 a 3 anys.
  • Experimentia. Espai de descoberta i creació. Una proposta vivencial per apropar-se als llibres en família i experimentar-los amb tots els sentits.
TE_albums
A més, també hi trobareu una selecció d’àlbums il·lustrats per a totes les edats: llibres en què podreu descobrir diferents nivells de lectura, tant del text com de la imatge, i que de ben segur no us deixaran indiferents. Perquè, qui ha dit que els àlbums il·lustrats siguin només per infants?