Arxiu de premsa

Què és?

Des dels seus inicis (1957) la Biblioteca ha recollit notícies que feien referència a Cardedeu i publicades a diaris d’abast general (La Vanguardia, El Correo Catalan, etc)i d’abast comarcal (Estilo, Vallés, etc.)

FO_arxiu_premsa

La recopilació de notícies era molt habitual a les biblioteques, ja que suplia la manca de publicacions d’àmbit local; a Cardedeu, a més, teníem el senyor Pere Comas a qui la Vanguardia i la Revista del Vallès li publicava els quadres meteorològics i altres articles d’interés general i divulgatiu. L’ideal serà, en un futur, tenir aquesta documentació digitalitzada i desada en una base de dades d’accés obert.

Com puc accedir-hi?

L’arxiu de premsa no és de lliure accés, per aquest motiu, cal que ens aviseu si el voleu consultar.

Com puc saber si m’interessa consultar-lo?

El contingut de l’arxiu de premsa no és consultable des del catàleg col·lectiu “Aladí”. Per fer-vos una idea de les carpetes i subcarpetes podeu obrir el quadre de classificació clicant aquí.

PDF – Classificació Arxiu de Premsa

 

 

Tens ànima d’arxiver/a voluntari/a?
Si és així, et convidem a col•laborar amb nosaltres. Ens cal un cop de mà en la classificació de les notes de premsa. Nosaltres hi posem el material, l’espai i un ambient de treball agradable. Contacta’ns i t’ho explicarem.