ACTIC

Atenció! La suspensió de les proves ACTIC es prorroga fins el 17 de maig de 2020.

Podeu consultar tota la informació al web de l’ACTIC. No hi ha encara, una data prevista de represa de les certificacions ACTIC, ni de la represa de l’activitat habitual de la Biblioteca. Us anirem informant des de l’apartat: Quan obrirà la Biblioteca de Cardedeu?

Què és l’ACTIC?

ACTIC són les sigles de “Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació”. La Biblioteca Marc de Vilalba és centre col•laborador per a les proves del certificat ACTIC.

FO_actic

Programa desenvolupat per la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, l’ACTIC és un certificat per acreditar la competència digital entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència.

Pot obtenir l’ACTIC qualsevol persona major de 16 anys després d’haver superat la prova corresponent. Es poden obtenir tres certificats diferents, el bàsic, el mitjà i l’avançat. La nostra funció com a centre col•laborador és la següent:

  • Informar a l’interessat sobre l’ACTIC, i si cal, facilitar-li els tràmits.
  • Supervisar la realització de la prova.
  • Coordinar-nos amb l’Oficina Gestora.
  • Donar informació i resoldre totes les consultes que plantegin els candidats.
  • Posar a disposició dels interessats l’equipament, en les condicions òptimes, per la realització dels tràmits i per l’autoaprenentatge, així com de la prova.
Per ampliar informació sobre l’ACTIC i incriure-us, conèixer el funcionament de les proves així com el cost i exempcions consulteu el portal ACTIC (https://actic.gencat.cat/) també hi trobareu informació per a la preparació dels nivells.

La periodicitat de les proves ACTIC durant el 2020 és de dos cops al mes: el segon i el quart divendres de cada mes.  Es fa una sessió al matí (10.30h a 13h) i l’altra a la tarda (17.30h a 20h)

El calendari és el següent:

10 i 24 de gener ; 14 i 28 de febrer ; 13 i 27 de març ; 17 i 24 d’abril ; 8 i 22 de maig ; 12 i 26 de juny ; 10 i 24 de juliol ; 18 i 25 de setembre ; 9 i 23 d’octubre ; 13 i 27 de novembre ; 11 i 18 de desembre.

Presentació ACTIC

Material disponible a la Biblioteca