ACTIC

Què és l’ACTIC?

La Biblioteca Marc de Vilalba és centre col•laborador per a les proves del certificat ACTIC.

FO_actic

ACTIC són les sigles de “acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació”. Desenvolupat per la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, l’ACTIC és un certificat per acreditar la competència digital entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència.

Pot obtenir l’ACTIC qualsevol persona major de 16 anys després d’haver superat la prova corresponent. Es poden obtenir tres certificats diferents, el bàsic, el mitjà i l’avançat. La nostra funció com a centre col•laborador és la següent:

  • Informar a l’interessat sobre l’ACTIC, i si cal, facilitar-li els tràmits.
  • Supervisar la realització de la prova.
  • Coordinar-nos amb l’Oficina Gestora.
  • Donar informació i resoldre totes les consultes que plantegin els candidats.
  • Posar a disposició dels interessats l’equipament, en les condicions òptimes, per la realització dels tràmits i per l’autoaprenentatge, així com de la prova.
Per ampliar informació sobre l’ACTIC i incriure-us, conèixer el funcionament de les proves així com el cost i exempcions consulteu el portal ACTIC (https://actic.gencat.cat/) també hi trobareu informació per a la preparació dels nivells.

La periodicitat de les proves ACTIC durant el 2020 és de dos cops al mes: el segon i el quart divendres de cada mes.  Es fa una sessió al matí (10.30h a 13h) i l’altra a la tarda (17.30h a 20h)

El calendari és el següent:

10 i 24 de gener ; 14 i 28 de febrer ; 13 i 27 de març ; 17 i 24 d’abril ; 8 i 22 de maig ; 12 i 26 de juny ; 10 i 24 de juliol ; 18 i 25 de setembre ; 9 i 23 d’octubre ; 13 i 27 de novembre ; 11 i 18 de desembre.

Presentació ACTIC

Material disponible a la Biblioteca