Idiomes

L’aprenentatge al llarg de la vida és fonamental per a que les persones i la societat evolucionem cultural i professionalment. La globalització està generant una profunda reorganització de la posició de les llengües del món, de tal manera que, fins i tot, alguns autors parlen d’imperialisme lingüístic. La necessitat de ser coneixedors i parlants de diferents llengües esdevé prioritari per millorar les nostres habilitats en el món de les noves tecnologies de la comunicació.
Des de la Biblioteca us proposem un seguit de recursos, existents a Cardedeu que us han de permetre entrar i/o perfeccionar els vostres dominis lingüístics:

Aprenem_logo

APRENEM: TALLERS D’INTERCANVI LINGÜÍSTIC

Els Tallers Aprenem funcionen a Cardedeu des del 2010 i consisteixen en trobades setmanals amb l’objectiu d’aprendre un idioma mitjançant la conversa. La filosofia dels tallers Aprenem es basen en l’esperit col·laboratiu, qui vol aprendre, també pot ser ensenyant. Les trobades es realitzen a la sala d’actes de la Biblioteca de Cardedeu els dilluns i els dimarts a la tarda.

Els tallers Aprenem es basen en l’intercanvi lingüístic i són gratuïts. Afavoreixen la integració al poble i el descobriment de cultures diferents. Les inscripcions estan obertes tot l’any, acollim nous participants sempre que hi ha plaça.

Tria quina llengua vols aprendre, o millorar!                        Saps una llengua que ens pots/vols ensenyar?

Més informació al nostre blog: http://aprenem.blog.cat/aprenem-a-cardedeu/

Email de contacte: aprenem.cardedeu@gmail.com

Parlem? ¿Hablamos? Let’s talk? On parle? Wir reden?  Parliamo? نتكلم  我们聊聊

 

Si en vols saber més:

Els Tallers Aprenem van sorgir com a iniciativa al centre cívic del Raval de Barcelona de la mà de Sophia Blasco Castell. Mica en mica, nombroses poblacions han constituït grups d’aprenentatge que segueixen aquesta mateixa metodologia de treball. Si us interessa podeu seguir el seu bloc. Els Tallers funcionem amb pressupost zero i aprenem llegint i parlant en petits grups de conversa de quatre o cinc persones adultes.

 

 

voluntariatxllengua_logo

VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA (OFICINA DE CATALÀ DE CARDEDEU)

Si tens ganes de compartir la teva llengua amb algú que vol parlar-la millor pots participar al programa (VxL).  T’assignaran una parella lingüística amb qui podreu conversar un cop per setmana. Pots inscriure-t’hi en línia a vxl.cat o posar-te en contacte amb l’Oficina de Català de Cardedeu (Vil·la Paquita — Av. del Rei En Jaume, 114 — Tel. 93 846 18 27 — a/e: cardedeu@cpnl.cat).

El VxL es va iniciar l’any 2003. Des d’aleshores ha format més de 90.000 parelles lingüístiques arreu de Catalunya. Entre d’altres distincions, ha estat reconegut per la Unió Europea com una de les millors pràctiques de reforç a l’aprenentatge d’una llengua.

GRAÓ – CENTRE DE FORMACIÓ D’ADULTS DE CARDEDEU

El centre Graó és el centre municipal per a la formació de persones adultes. El centre està homologat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Dins el seu programa formatiu destaquem els cursos d’alfabetització per a persones immigrades i els cursos d’anglès dels nivells A1 i A2.  Els cursos es realitzen de setembre a juny i la matrícula es pot fer, per norma general, el mes de juny. Si voleu més informació els trobareu a: Avinguda de Jaume Morató, 18 (Edifici la Mongia). Tel.: 93 841 88 14 — a/e: a8074215@xtec.cat

FO_IDIOMES

FONS ESPECIAL D’IDIOMES (BIBLIOTECA CARDEDEU)

A la Biblioteca de Cardedeu hem creat una àrea especialitzada en aprenentatge d’idiomes. Aquests materials estan organitzats d’acord als nivells establerts en el Marc Europeu Comú de Referència Per a les Llengües.

 Català, castellà, francès, anglès, alemany, italià i portuguès, són els idiomes més ben representats en aquest fons. Però també  trobareu mateials per iniciar-se en altres llengües: àrab, xinès, japonès, euskera, turc, rus, etc. La voluntat és ampliar any rera any amb nous materials i altres idiomes a fi de tenir un espai molt actualitzat en aprenentatge d’idiomes. Per conèixer l’equivalència de cada certificat amb els nous nivells del Marc europeu comú de referència per a les llengües, podeu obrir aquest enllaç

 

LO_Dia de les llengües

PRESTATGE D’IDIOMES (BIBLIOTECA VIRTUAL)

La Xarxa de Biblioteques Municipals ha creat i actualitza constantment el Prestatge d’Idiomes de la Biblioteca Virtual. Hi trobareu llibres recomanats, bases de dades, webs per a l’autoaprenentatge i l’autoavaluació així com aplicacions per a mòbils i tauletes; en total més de 200 recursos per a l’aprenentatge de vuit llengües diferents: diccionaris, gramàtica, jocs i molt més. Si ja coneixes la llengua t’ajudarà a practicar-la i si el que vols és aprendre un nou idioma, descobriràs eines originals per perdre la por a allò desconegut.

MÉS RECURSOS PER A L’APRENENTATGE D’IDIOMES (BIBLIOTECA DE CARDEDEU)

  • Cinema. Les pel·lícules en DVD, de l’àrea d’imatge i so, estan marcades amb una abreviatura identificativa de l’idioma, sempre i quan aquest sigui diferent del castellà i de l’anglès.
  • Llibres infantils. A la secció infantil hem recollit contes en diferents idiomes per iniciar els més menuts en l’aprenentatge d’altres llengües
  • Novel·la en versió original. Trobareu novel·les en francès, italià, portugués, anglès i alemany, a més de novel·la en les llengües de l’estat: gallec, euskera. Aquest fons s’actualitza periòdicament
  • Revistes. A la sala de revistes podreu llegir, en anglès, la revista Speak Up i la Catalonia Today. A la sala infantil trobareu I Love English Junior. Podreu llegir en alemany, Deutsch perfekt; Si el que voleu és llegir en francès, en breu trobareu la revista Ça m’intéresse i Le Courrier International.