Ha mort el currículum en paper?

Des de la biblioteca donem resposta a les necessitats dels usuaris, i un dels temes sobre el que ens agrada ser-hi és el món laboral, amb l’elaboració d’un centre d’interès, realitzant cursos i estant en contacte amb el Servei Local d’Ocupació. Però com tot en aquesta societat i més ara amb el món digital en el que estem immersos, el món laboral és molt canviant i la manera com s’accedeix a les empreses així com l’actual oferta i demanda és molt diferent, si mirem uns anys enrere.
Contiuem amb el currículum en format paper? A enviar-lo en pdf? Cada vegada més se sent que les empreses trien el futur treballador d’entre els candidats que es presenten a les ofertes, en funció de l’aspecte del seu currículum i mirant els seus perfils a les xarxes socials per extreure’n quelcom més.

Aquest article sorgeix arran del programa “Economia i Empresa” de Catalunya Informació que es va emetre el dia 11 de desembre i ens presentava el següent: El currículum de paper ha mort? Ens va semblar molt interessant i per això el volem compartir

Us deixem l’enllaç al programa així com algun recursos més d’interès i relacionat amb el currículum digital:

 

Alguns articles i recursos interessants:

Nous formats de currículums (font: Tu què vols? Orientació acadèmica i professional)

Dossier Troba feina per internet (1): el currículum digital (de Barcelona Activa. Cibernàrium)

El teu currículum digital (Presentació en prezzi de Mònica Ramoneda)

Do you Buzz: gratuït. Amb un bon disseny i currículums predeterminats, que es poden anar omplint, amb la informació professional i fins i tot exportar d’altres portals com Linkedin.

Prestatge Virtual de Mon Laboral.