Il·lustra'm!

 

SETMANA IL·LUSTRA’M!
Descobrim Leo Lionni

Una experiència familiar per compartir lectura i descobrir les tècniques narratives i plàstiques a partir d’una de les seves obres cabdals, Frederick.

Escoltar, sentir, llegir i crear. Una experiència total!

Activitat familiar per a infants a partir dels 6 anys. L’adult ha de participar activament en la dinàmica.

Inscripcions, al formulari

 

 

IL·LUSTRA’M! 2024 | Convocatòria i presentació d’obres

El dissabte 20 d’abril ens tornarem a veure! Infants i artistes… tots estem convocats a l’exterior de la Biblioteca, per celebrar l’edició d’enguany que, si el temps acompanya, serà a l’exterior de la Biblioteca.

Passos per participar a l’Il·lustra’m! 2024:

  1. Inventeu-vos un conte, un poema, una cançó… i escriviu-lo en un paper. Ep! no gaire llarg, el text no ha de tenir més de 150 paraules.
  2. Les paraules no cal que les compteu una a una. Si ho escriviu en un document “Word” us les compta automàticament… Pim, pam!
  3. Agafeu un ordinador, connecteu-vos a Internet i cliqueu damunt d’aquest enllaç
  4. Us apareixerà un formulari que és on heu de posar les vostres dades personals i on heu d’escriure el vostre conte, poesia, lletra de cançó… I Sobretot!! no us oblideu de clicar damunt del botó: Envia, un cop hagueu acabat.

Per cert…!
La vostra creació, la podeu gravar mitjançant VOCAROO. En aquest cas, l’aplicació us donarà un enllaç un cop ho hagueu enregistrat. Aquest és l’enllaç que haureu de copiar al formulari.

Qui hi pot participar?
La participació és oberta als petits amb edats d’entre els 3 i els 12 anys. Els adults podeu ajudar-los en la creació del seu text.

Fins quan puc participar-hi?
Termini de presentació d’escrits: 15 d’abril de 2024

Cal que tingueu present…
Que els artistes convidats fan aquesta activitat sense cap ànim de lucre i en voluntariat total. Si desitgeu fer-los un encàrrec, podeu, de manera privada, posar-vos-hi en contacte; la majoria dels professionals tenen pàgina web. La il·lustració que facin durant l’Il·lustra’m! està vinculada amb l’obra de l’infant i, per tant, serà de l’infant.

Inscriu la teva obra (a partir de l’1 d’abril a les 12 h. del migdia)

 

SETMANA IL·LUSTRA’M!
Grup de Treball de Literatura Infantil i Juvenil : sessió oberta

El passat mes de setembre de 2023, un grup de mestres d’escoles i professors d’instituts de Cardedeu van decidir crear un grup de treball de crítica literària sobre llibre infantil i juvenil. El grup es reuneix un cop al mes a la Biblioteca Municipal Marc de Vilalba que és membre actiu d’aquest grup.

La finalitat és endinsar-se en el coneixement de les novetats editorials de la literatura infantil i juvenil (LIJ) i en la valoració i selecció de títols adreçats a infants d’infantil i primària i adolescents d’ESO i batxillerat.

Els seus objectius són:
1. Formar-se en el coneixement de la LIJ.
2. Formar-se en la valoració i selecció de llibres infantil i juvenil.
3. Elaborar llistes de lectura de qualitat i fer-ne difusió.
4. Créixer com a grup de treball de la LIJ.
5. Compartir bones pràctiques.

El grup convida a aquesta sessió als adults, pares i mares, professionals del món educatiu, bibliotecaris, escriptors, il·lustradors, etc… a presenciar una sessió de discussió i valoració dels llibres triats de l’àmbit de la literatura infantil i juvenil.

La sessió de llibre infantil comença a les 17h i la sessió de llibre juvenil s’iniciarà a les 18h. A fi de fer viable la reunió convé que us apunteu prèviament ja que tindrem un aforament limitat.

Inscripcions al formulari

 

SETMANA IL·LUSTRA’M!
2a. Dibuixada de Cardedeu

Trobada de dibuix a l’aire lliure oberta a dibuixaires de totes les edats i destreses.

L’activitat s’inspira en el moviment de dibuix urbà (en anglès Sketching) que és una activitat creativa que pretén reflectir la vida urbana amb dibuixos fets in situ. Passejarem pels carrers de Cardedeu i ens aturarem en els espais on ens sentim còmodes per esbossar i experimentar, posant més èmfasi en el gaudi del procés que en el resultat.

Dinamitzada per la il·lustradora Maria Vidal.

Els participants cal que portin les seves eines de dibuix (bloc, llapis, llapis de colors, aqüarel·la…)

Horari: 11 a 13 h.

Trobada: a 3/4 d’11 a la Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu (c. Dr. Klein, 101)

Activitat oberta i gratuïta.

Inscripcions al formulari

 

SETMANA IL·LUSTRA’M!
Experimentia: taller familiar de cianotipia

Taller a càrrec de Veronica Menichini

Taller familiar que ens demostra que la il·lustració té molts camins per recórrer i moltes aplicacions. Un taller quasi màgic per gaudir amb infants i adults.
Què és la cianotipia? és un procediment d’ impressió de fotografies que ens dóna unes imatges de color blau. És un procediment inventat pel científic astrònom Sir John Herschel en el 1842, però va ser Anna Atkins qui el va fer famós documentant falgueres i altres plantes en un llibre de botànica.

Què cal portar? Fulles o flors tendres o seques de qualsevol tipus de plantes i que puguin cabre en un full A-4.

Els assistents han de ser majors de 8 anys

Reserveu la vostra plaça i la de la vostra criatura en aquest formulari

 

SETMANA IL·LUSTRA’M!
Experimentia amb Gemma Capdevila

La Gemma Capdevila ens proposa un viatge de descoberta de l’ofici de la il·lustració. L’artista cardedeuenca ens explicarà com ha estat i com és el seu camí, quines coses la remouen i activen així com una mostra del seu treball. Si voleu descobrir més coses d’aquesta artista podeu visitar la seva pàgina web

No us ho perdeu!

Destinataris: activitat familiar i per a totes les edats

Inscripcions al formulari

 

SETMANA IL·LUSTRA’M!
Xerrada i taula rodona sobre àlbum il·lustrat

Xerrada dinamitzada per Sergi Portela

Sinopsi de l’activitat:
Què és un àlbum il·lustrat? Quins són els seus trets característics i com funcionen els seus elements? Com aprofitar les seves potencialitats? Com adquirir eines crítiques sobre narrativa visual a partir de l’àlbum? Una taula rodona participativa per a adults* on també gaudirem de la lectura de text i d’imatges.

Destinataris: adults interessats en aquest objecte artístic o vinculats a l’ensenyament.

L’activitat és oberta. Podeu fer la inscripció mitjançant aquest formulari