JORNADES L’IL·LUSTRA’M!
Presentació de l’àlbum infantil…
On és?, de Sergi Portela i Raimon Portell

On és?

La petita guineu ha perdut alguna cosa. Està desesperada i mira per tot arreu. Buida l’armari, la nevera, regira tot el pis, pregunta als veïns, però ningú no l’ha vist. O sí?

Aquest és un àlbum il·lustrat per a infants amb text d’en Raimon Portell i els dibuixos d’en Sergi Portela, i us conviden a descobrir-lo amb ells.

AFORAMENT LIMITAT. CAL PREINSCRIPCIÓ.

Qui són els autors?

En SERGI PORTELA és il·lustrador de vocació i treballador a la Biblioteca de Cardedeu per convicció i pel desig de promoure la lectura i totes les arts visuals. És el dinamitzador de TRAÇ, la Tertúlia de Còmic mensual de la nostra biblioteca i coordinador de l’IL·LUSTRA’M!. És l’autor de Al parc (La Galera, 2020) -també hi ha una edició en castellà– i, juntament amb en Raimon Portell, de La por del passadís (Bromera, 2014) -també hi ha edició en anglès. És col·laborador de Faristol i Cavall Fort, entre altres publicacions vinculades a la Literatura Infantil i Juvenil.

En RAIMON PORTELL és escriptor i segurament el coneixereu per la seva recent trilogia juvenil: La Llum d’Artús (Camins de nit, Camins d’aigua i Camins d’hivern). També està vinculat a la Biblioteca de Cardedeu com a conductor de les Tertúlies literàries mensuals.

Si voleu assistir-hi…

Cal que ens envieu un correu a: b.cardedeu.mv@diba.cat i dir-nos quants sereu a la vostra bombolla.

 

IL·LUSTRA’M! 2021 | Convocatòria

[Activitat en línia]

Passos per participar a l’Il·lustra’m! 2021:

 1. Inventeu-vos un conte, un poema, una cançó… i escriviu-lo en un paper. Ep! no gaire llarg, el text no ha de tenir més de 150 paraules.
 2. Les paraules no cal que les compteu una a una. Si ho escriviu en un document “Word” us les compta automàticament… pim, pam!
 3. Agafeu un ordinador, connecteu-vos a Internet, i cliqueu damunt d’aquest enllaç
 4. Us apareixerà un formulari que és on heu de posar les vostres dades personals i on heu d’escriure el vostre conte, poesia, lletra de cançó… I Sobretot!! no us oblideu de clicar damunt del botó: Envia, un cop hagueu acabat.

Per cert…!
La vostra creació, la podeu gravar mitjançant VOCAROO. En aquest cas l’aplicació us donarà un enllaç un cop ho hagueu enregistrat. Aquest és l’enllaç que haureu de copiar al formulari.

Qui hi pot participar?
La participació és oberta als petits amb edats d’entre els 3 i els 12 anys. Els adults podeu ajudar-los en la creació del seu text.

Fins quan puc participar-hi?
Termini de presentació d’escrits: 15 d’abril de 2021

Cal que tingueu present…
Que els artistes convidats fan aquesta activitat sense cap ànim de lucre i en voluntariat total. Si desitgeu fer-los un encàrrec, podeu, de manera privada, posar-vos-hi en contacte; la majoria dels professionals tenen pàgina web. La il·lustració que facin durant l’Il·lustra’m! està vinculada amb l’obra de l’infant i, per tant, serà de l’infant.

 

 

CLUB DE (VÍDEO)JOCS: Laboratori de ficció digital per a joves
Plug&Play de la desenvolupadora Plug&Play

Toca, pitja, connecta. T’imagines que fóssim endolls amb cames i braços? Plug&Play vol que ens asseguem una estona a pensar com ens relacionem, ens toquem i com ens parlem entre nosaltres. Com són aquests moments de connexió amb els altres? Una abraçada tímida, una conversa incòmoda, una cadena de cops de puny en les espatlles. Podem encendre i apagar els nostres cossos? Pitja un botó, tira dels cables, estira el dit.

Activitat per a joves a partir dels 14 anys (3r d’ESO)

Inscripcions i informació a la Biblioteca de Cardedeu

 

 

 

 

 

 

JORNADES IL·LUSTRA’M!
Dàmaris Gelabert i Sebastià Serra… presenten els àlbums:
Els dies de la setmana i Qui soc jo

Presentació musicada dels dos recents àlbums publicats per l’editorial El Cep i la Nansa: Els dies de la setmana i Qui soc Jo?. Es tracta d’una recreació de les lletres de dues cançons de la Dàmaris que son molt conegudes pel públic infantil i familiar.

A la presentació ens acompanyarà la Dàmaris i el seu equip musical. També l’il·lustrador, en Sebastià Serra,  que s’ha fet càrrec de posar imatges a les cançons i ens explicarà el seu procés creatiu.

Si voleu assistir-hi…
Cal que ens envieu un correu a: b.cardedeu.mv@diba.cat i dir-nos quants sereu a la vostra bombolla

 

CLUB DE (VÍDEO)JOCS: Laboratori de Ficció Digital
The Empty Kingdom de Daniel Merlin Goodbrey

Si us fascinen les coses que semblen simples però que en realitat no ho són i, si a més, sou de temperament contemplatiu, és molt probable que gaudiu del joc-còmic digital Empty Kingdom. Tot i que els referents resulten arxiconeguts, no sabem si ens trobem davant d’un joc purament contemplatiu, una aventura que hem de resoldre, un còmic, o una fusió de tot això. Per altra banda, s’assembla a un joc de fantasia èpica i sembla estar basat en un conte meravellós, però definitivament no és ni una cosa ni l’altra. [Sinopsi extreta de Gretel]. L’activitat està pensada per a famílies amb infants de 9 anys o més grans.

Inscripcions
Activitat oberta a les famílies (1 infant+1adult). L’aforament és limitat. Cal que ens confirmeu la vostra assistència mitjançant un correu electrònic dirigit a: b.cardedeu.mv@diba.cat

 

CLUB DE (VÍDEO)JOCS: Laboratori de ficció digital
Botanícula (2a. edició) de l’editora Amanita Design

Botanícula és una aventura gràfica on jugarem amb cinc criatures:

 • Mr. Lantern: el personatge principal i qui guarda la llavor de llum.
 • Mrs. Mushroom: un xampinyó que pot estirar-se i crear còpies d’ell mateix.
 • Mr. Poppyhead: un personatge lent i pesat, però també el mes ferm.
 • Mr. Twig: semblant a un insecte pal que pot estirar els seus braços.
 • Mr. Feather: un insecte amb moltes ales i que pot volar.

L’objectiu és salvar la llavor de l’arbre de la llum de les malvades Aranyes-Borrissol de la foscor. No hi ha diàlegs i tota la comunicació és per imatges que es mostren dins de bafarades.

La biblioteca forma part del programa pilot Club de (vídeo)joc Laboratori de ficció digital per acostar noves narratives a la biblioteca. És per aquest motiu que a la sessió jugarem i també parlarem de com heu gaudit d’aquesta estona.

Sessió per a famílies amb infants entre els 9 i els 12 anys

Inscripció en aquest enllaç

Com ho farem?

El dia 23 de febrer cal que un adult vingui a la Biblioteca a buscar la tauleta amb el vídeo joc instal•lat. En aquell moment us explicarem la dinàmica del joc. La sessió és per a un infant amb un adult. El dimecres dia 24 de gener ens reunirem per videoconferència a les 17h. No es podrà fer servir la tauleta abans. Cal tenir compte a gmail per fer la sessió mitjançant la plataforma Meet. Haureu de seguir la dinàmica que el dinamitzador de la Biblioteca us vagi indicant. La sessió tindrà una durada d’una hora aproximadament. Cal no haver jugat a Botanícula abans.

 

 

FILMOSOFIA. Tertúlia de cinema i pensament
Yuli (2018) de la dir. Icíar Bollain
[Activitat en línia]

Sinopsi
Pel·lícula sobre el ballarí cubà Carlos Acosta, un viatge a través de la seva vida, llegenda de la dansa i primer ballarí negre en interpretar els papers més famosos del món del ballet i originalment escrits per a intèrprets blancs en companyies com el Houston Ballet o Royal Ballet de Londres. La pel·lícula explica des de la seva infància fins a la seva maduresa, interpretada pel propi ballarí, qui, malgrat el seu èxit internacional, mai va oblidar els seus orígens

Cinefòrum dinamitzat per Joan Méndez
On veure la pel·lícula?
Si no disposeu ja del film, la biblioteca posa a la vostra disposició diversos exemplars, en format DVD, demanats en préstec interbibliotecari. La trobareu també a la plataforma de pagament Netflix.
Com participar a la trobada de Filmosofia?
Caldrà que ens ho confirmeu prèviament mitjançant un correu electrònic: b.cardedeu.mv@diba.cat. Nosaltres us enviarem per l’enllaç d’accés a la plataforma digital.

 

FILMOSOFIA. Tertúlia de cinema i pensament
Dersu Uzala (1975) del dir. Akira Kurosawa
[Activitat en línia]

Sinopsi
El capità Vladimir Arseniev i el seu destacament han de fer prospeccions geològiques en els boscos de la taigà Siberiana. La immensitat del territori i la duresa del clima fan que s’extraviï. Condemnat a vagar pel territori salvatge coneix Dersu Uzala, un caçador nòmada que coneix bé el territori i l’ajuda a superar les inclemències del temps. Dersu ensenyarà a Vladimir a respectar la natura i a conviure en harmonia amb ella. Una lliçó que difícilment oblidarà la resta de la seva vida.[sinopsi extreta i traduïda del web Filmaffinity]

Cinefòrum dinamitzat per Joan Méndez
On veure la pel·lícula?
Si no disposeu ja del film, la biblioteca posa a la vostra disposició diversos exemplars, en format DVD, demanats en préstec interbibliotecari. La trobareu també a la plataforma de de pagament Filmin.
Com participar a la trobada de Filmosofia?
Caldrà que ens ho confirmeu prèviament mitjançant un correu electrònic: b.cardedeu.mv@diba.cat. Nosaltres us enviarem per l’enllaç d’accés a la plataforma digital.

 

 

FILMOSOFIA. Tertúlia de cinema i pensament
El rey pescador (1991) del dir. Terry Gilliam
[Activitat presencial]

Sinopsi
Un locutor de radio te un exitós programa nocturn on aconsella als seus oients a través de les ones de la seva emissora. Viu instal·lat en el luxe i la fama però tot canvia després d’una terrible experiència amb un oient. De cop i volta ho deixa tot i s’abandona convertint-se en un sense sostre. En aquesta situació coneixerà altra gent i una altra forma de viure, a persones que conviuen i sobreviuen en la mateixa ciutat. [sinopsi extreta i traduïda de Filmaffinity]

Cinefòrum dinamitzat per Joan Méndez
On veure la pel·lícula?
Si no disposeu ja del film, la biblioteca posa a la vostra disposició diversos exemplars, en format DVD, demanats en préstec interbibliotecari.
Com participar a la trobada de Filmosofia?
Activitat oberta a tothom, però amb aforament limitat. Caldrà que ens confirmeu la vostra assistència mitjançant un correu electrònic a: b.cardedeu.mv@diba.cat.

 

 

TRAÇ, TERTÚLIA DE CÒMIC
Sunny Sunny Ann! de Miki Yamamoto
[Activitat en línia]

Dinamitza la sessió en Sergi Portela

Sinopsi
Ann dorm dins del seu cotxe, pren vi al sol sobre el capó i es dutxa en les gasolineres. Decidida, lliure i alliberada, prostituta ocasional, va on la porti el vent, fugint de qualsevol mena de rutina o lligams. “Jo no podria suportar veure tots els dies el mateix paisatge des de la finestra”, afirma Ann. “Vull portar una vida més emocionant, conviure amb sorpreses i perills, el sol i la foscor. El meu cotxe és una catifa màgica que em porta on vulgui, quan vulgui”.
Pel seu camí es creuaran tipus malintencionats, dones tristes i valentes, males llengües o nens a la recerca d’afecte. Ann, amb els seus  “frufrús” i els seus  rínxols rebels, és capaç de sargir cors igual que obrir caps, pot ser la més generosa o la més feroç, i sempre acaba marxant veloç per la carretera.
Miki Yamamoto reivindica la influència de Kyôko Okazaki en la seva obra, i Sunny Sunny Ann! és el seu segon còmic, pel qual va rebre el Premi Cultural Osamu Tezuka en la categoria d’autors novells en 2013. També va formar part de la selecció oficial del Festival Internacional de Còmic de Angoulême 2019.

Mayamoto, Miki. Sunny Sunny Ann!. Astiberri, 2020

Exemplars: a la Biblioteca trobareu exemplars disponibles demanats en préstec interbibliotecari que podeu recollir tres setmanes abans de la celebració de la tertúlia
Com participar a la trobada de còmic?
Caldrà que ens ho confirmeu prèviament mitjançant un correu electrònic: b.cardedeu.mv@diba.cat. Nosaltres us enviarem l’enllaç d’accés a la plataforma digital.

 

TRAÇ, TERTÚLIA DE CÒMIC
Cazador de sonrisas d’A. Ferrer
[Activitat en línia]

Dinamitza la sessió en Sergi Portela

Sinopsi
El bon veïnatge, les barbacoes de cap de setmana, la innocència i la confiança en la paraula donada… El conflicte de Corea ja ha passat, però la Guerra Freda torna a escalfar-se a pocs quilòmetres de Florida. I enmig de tot això Agustín Ferrer Casas dóna vida al Caçador de somriures a un dentista d’Estats Units a principis dels 60, Herbert F. *Dunne. Un excel·lent odontòleg, segons els seus pacients, el convidat ideal, un pare fantàstic, un espòs encantador. Gairebé perfecte si no fos per aquesta falta d’empatia pel dolor aliè… Només la tímida adolescent Alice Edwards, una nova pacient amb una ortodòncia que castiga el seu somriure, arriba a descobrir l’espiral d’obsessions, drogues i violència de la qual el doctor *Dunne intenta redimir-se. O potser tampoc això és cert…?

Exemplars: a la Biblioteca trobareu exemplars disponibles demanats en préstec interbibliotecari que podeu recollir tres setmanes abans de la celebració de la tertúlia
Com participar a la trobada de còmic?
Caldrà que ens ho confirmeu prèviament mitjançant un correu electrònic: b.cardedeu.mv@diba.cat. Nosaltres us enviarem l’enllaç d’accés a la plataforma digital.

.

 

TRAÇ, TERTÚLIA DE CÒMIC
Mr. Milagro de de Tom King y Mitch Gerads
[Activitat en línia]

Dinamitza la sessió en Sergi Portela

Sinopsi
No hi ha presó que pugui detenir-lo ni parany de la qual no pugui escapar. Ell és Scott Free, la celebritat mundial coneguda com Mr. Miracle, i és el millor escapista del món. Però podrà dur a terme el truc definitiu i escapar de la mort? Alguna cosa ha anat terriblement malament amb la perfecta vida que Scott i la seva esposa Big Barda havien construït per a ells en la Terra. Mentre la guerra devasta els seus mons natals de Apokolips i Nova Gènesi, Darkseid, el cruel pare adoptiu d’Scott, sembla haver trobat per fi l’Equació de l’antivida, l’arma que li donarà la victòria total.

Mentre les muntanyes de cadàvers en tots dos bàndols no deixen de créixer, només Mr. Miracle pot detenir la matança i restaurar la pau. Però el terrible poder de l’Equació de l’antivida podria estar ja interferint en la seva ment, distorsionant la seva realitat i trencant la fràgil felicitat que ha trobat en la dona que estima.  És la mort el parany que li ha estat esperant tot aquest temps? O és la vida mateixa? I quin preu haurà de pagar Scott Free per a conèixer la resposta? Els guanyadors del Premi Eisner Tom King (Batman) i Mitch Gerads (El xèrif de Babilònia) presenten una nova i atrevida visió d’una de les millors creacions de Jack Kirby, en Mr. Miracle: impactant, profund i summament original, aquest clàssic modern dels còmics farà que et qüestionis tot el que creies saber sobre els superherois!

Exemplars: a la Biblioteca trobareu exemplars disponibles demanats en préstec interbibliotecari que podeu recollir tres setmanes abans de la celebració de la tertúlia
Com participar a la trobada de còmic?
Caldrà que ens ho confirmeu prèviament mitjançant un correu electrònic: b.cardedeu.mv@diba.cat. Nosaltres us enviarem per l’enllaç d’accés a la plataforma digital.

 

TRAÇ, TERTÚLIA DE CÒMIC
La cólera de Javier Olivares y Santiago Garcia
[Activitat presencial]

Dinamitza la sessió en Sergi Portela

Sinopsi

Javier Olivares i Santiago García, després del Premi Nacional 2015 reeixit amb Las meninas, demostren ambició en una nova obra que transcendeix i enriqueix amb múltiples registres el que seria una mera actualització de la història d’Aquil·les de La Iliada d’Homer. Dos exèrcits porten deu anys batallant a les portes de Troia. D’un costat, els defensors de la ciutat, comandats per Héctor. De l’altre, l’aliança de grecs capitanejada per Agamèmnon. Cansats, farts i polsosos, els aqueus s’enfronten al seu major moment de crisi. Agamèmnon ha ofès a Aquil·les, el dels peus lleugers, el seu principal guerrer. Aquil·les treu foc pels queixals i decideix retirar a les seves forces del conflicte. Ningú aconsegueix fer-li canviar d’idea, ni el seu estimat company Pàtrocle ni el seu lleial camarada Ulisses. La ira d’Aquil·les és inflexible, i l’ombra del desastre plana sobre l’armada grega.

Aquesta és la història contada per Homer, la història de la ràbia d’un home que va aguantar diverses setmanes en una platja de l’estret dels Dardanels. La primera història de la civilització europea.

Exemplars: a la Biblioteca trobareu exemplars disponibles demanats en préstec interbibliotecari que podeu recollir tres setmanes abans de la celebració de la tertúlia
Com participar a la trobada de còmic?
Activitat oberta a la participació però amb l’aforament limitat. Caldrà que ens confirmeu la vostra assistència mitjançant un correu electrònic: b.cardedeu.mv@diba.cat.

 

10è CERTAMEN DE MICRO-JOCS FLORALS SANTA JORDINA 2021

Objecte i finalitats
La Biblioteca municipal Marc de Vilalba de l’Ajuntament de Cardedeu, aprofitant que celebrem els deu anys de convocatòria del Concurs de Microrelats, ampliem la idea amb tres categories diferents i li canviem el títol habitual per: Certamen de Micro-Jocs Florals de Santa Jordina 2021.

L’objecte del concurs és estimular l’escriptura com a eina d’expressió i creació en els àmbits de Narrativa, Teatre i còmic i promoure el binomi escriptura&il·lustració com a eina de comunicació artística. Mitjançant les bases, que a continuació es relacionen, s’estableixen les categories que es premiaran i els punts sobre els quals es regirà cada una d’elles.

S’estableixen tres categories de premis

 • Premi Microrelats 2021
 • Premi de Microteatre 2021
 • Premi Tira Còmica 2021

Llegiu les bases

Per concursar entreu a la pàgina creada expressament

 

TRAÇ, TERTÚLIA DE CÒMIC
Essex County de Jeff Lemire
[Activitat en línia]

Dinamitza la sessió en Sergi Portela

Sinopsi
On va un nen quan tot el seu món desapareix sobtadament? Què podria fer que dos germans que formaven un equip imbatible es converteixin en un parell de solitaris distanciats per l’amargor? Com treu a la llum el treball d’una infermera les cicatrius de tota una comunitat? Hi ha alguna cosa que pugui curar les ferides causades per un segle d’enganys?
Ambientada en una versió imaginària de la ciutat natal de Jeff Lemire, Essex County és un estudi íntim d’una excèntrica comunitat agrícola i una tendra meditació sobre la família, la memòria, el dolor, els secrets i la reconciliació.
Essex County va ser seleccionada en 2011 com una de les 5 novel·les canadenques essencials de la dècada per Canada Reads. Així mateix va guanyar el “Premi Alex” de la AmericanLibrary Association, el “Doug Wright” i el “Joe Shuster” i ha estat nominada a dos Premis Eisner i un Harvey.

Exemplars
A la Biblioteca trobareu exemplars disponibles demanats en préstec interbibliotecari que podeu recollir tres setmanes abans de la celebració de la tertúlia
Com participar a la trobada de còmic?
Caldrà que ens ho confirmeu prèviament mitjançant un correu electrònic: b.cardedeu.mv@diba.cat. Nosaltres us enviarem per l’enllaç d’accés a la plataforma digital.

 

CERTIFICACIÓ ACTIC

Què és l’ACTIC?
ACTIC són les sigles de “Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació”. La Biblioteca Marc de Vilalba és centre col•laborador per a les proves del certificat ACTIC i per ajudar-vos a preparar-les teniu a la vostra disposició els manuals ACTIC. Comproveu-ne la disponibilitat al catàleg Aladí
Inscripcions per a fer la prova: cal que us dirigiu al web de l’ACTIC
Recomanacions abans de venir:

 • Porteu el DNI
 • Caldrà dur la mascareta posada mentre estigueu a l’aula.
 • Desinfecteu-vos les mans amb el gel hidroalcohòlic que hi haurà a l’entrada.
 • Atureu-vos al mostrador principal per avisar que heu arribat.
 • Entreu d’un en un. Caldrà que us espereu a l’exterior si hi ha una persona (o família) al taulell principal.
 • Eviteu coincidir amb altres usuaris al passadís de sortida-entrada.
 • Caldrà guardar les distàncies de seguretat sempre.
 • Haureu de deixar un testimoni a l’ordinador que heu fet servir, nosaltres us el proporcionem.

 

 

TRAÇ. Tertúlia de Còmic
Preferencias del sistema d’Ugo Bienvenu
[Activitat en línia]

Dinamitza la sessió en Sergi Portela

Sinopsi: en un futur proper no hi ha espai per a arxivar més dades. Els profetes decideixen què esborrar i què preservar de la memòria cultural de la humanitat. Un relat de ciència-ficció ple de referències culturals atractives. Les seves seqüències de poesia gràfica creen una història ben construïda. Amb referències a la memòria cultural de la humanitat, ens endinsem en qüestions filosòfiques en l’era digital, en preguntes sobre la societat moderna, més enllà de les sèries de moda i els selfies en xarxes socials. Aquest llibre va guanyar el “Grand Prix de la Critique ACBD 2019” a França. [Sinopsi extreta de l’Editorial Ponent Mon]

Activitat gratuïta. La biblioteca posa a la vostra disposició diversos exemplars demanats en préstec interbibliotecari que podeu recollir tres setmanes abans

Com participar a la trobada de còmic?
Caldrà que ens ho confirmeu prèviament mitjançant un correu electrònic: b.cardedeu.mv@diba.cat

El dia indicat a les 19h haureu d’entrar en aquest enllaç i esperar a que us donin pas:

https://meet.google.com/vnx-uqnu-yvg

 

 

 

TRAÇ, TERTÚLIA DE CÒMIC
La Saga de Grimr de Jérémie Moreau
[Activitat en línia]

Dinamitza la sessió en Sergi Portela

Sinopsi: 1783. Islandia, immersa en una gran misèria pateix sota el jou del Regne de Dinamarca. En un país en el que tot va marcat pel llinatge, el destí de Grimr, un orfe dotat d’una extraordinària força, serà encara més cruel.

[Sinopsi extreta i traduïda al català, del web de l’Editorial Norma Còmics]

Activitat gratuïta. La biblioteca posa a la vostra disposició diversos exemplars demanats en préstec interbibliotecari

Com participar a la trobada de còmic?
Caldrà que ens ho confirmeu prèviament mitjançant un correu electrònic: b.cardedeu.mv@diba.cat. Nosaltres us enviarem per l’enllaç d’accés a la plataforma digital.

 

 

 

FILMOSOFIA. Tertúlia de cinema i pensament
Dràcula de Bram Stoker (1992) del dir. Francis Ford Coppola
[Activitat presencial]

Sinopsi
A l’any 1890, el jove advocat Jonathan Harker viatja fins un castell perdut de Transilvània, on coneixerà al comte Dràcula, qui a l’any 1462 va perdre el seu gran amor Elisabeta. El Comte, fascinat per una fotografía de Mina Murray, la parella de Harker, que li recorda al seu amor Elisabeta, viatja fins a Londres “creuant els oceans del temps” per conèixer-la. Un cop arribat a Anglaterra, intentarà conquistar i seduir a Lucy, la millor amiga de Mina Murray. [Sinopsi extreta i traduïda del web Filmaffinity]

Cinefòrum dinamitzat per Joan Méndez
On veure la pel·lícula? Si no disposeu ja del film, la biblioteca posa a la vostra disposició diversos exemplars, en format DVD, demanats en préstec interbibliotecari.
Com participar a la trobada de Filmosofia? Caldrà que ens ho confirmeu prèviament mitjançant un correu electrònic: b.cardedeu.mv@diba.cat. Nosaltres us enviarem l’enllaç d’accés a la plataforma digital.

 

FILMOSOFIA. Tertúlia de cinema i pensament
Un assumpte de família (2018) del dir. Hirokazu Kore-eda
[Activitat en línia]

Sinopsi: Osamu i el seu fill troben una nena en mig del fred. Al principi, i després de ser reàcia a acollir la nena, l’esposa d’Osamu acceptarà cuidar-la. Malgrat que la família és pobre i amb prou feines guanya suficients diners per a sobreviure, semblen ser feliços junts fins que un seccés imprevist revela secrets que posaran a prova els lligams entre ells. [Sinopsi extreta i traduïda del web Filmaffinity]

Cinefòrum dinamitzat per Joan Méndez
On veure la pel·lícula? Si no disposeu ja del film, la biblioteca posa a la vostra disposició diversos exemplars, en format DVD, demanats en préstec interbibliotecari. La trobareu també a la plataforma de préstec virtual eBiblio i a la plataforma Filmin.
Com participar a la trobada de Filmosofia?
Caldrà que ens ho confirmeu prèviament mitjançant un correu electrònic: b.cardedeu.mv@diba.cat. Nosaltres us enviarem per l’enllaç d’accés a la plataforma digital.