Ofimàtica. Impress bàsic (presentacions)

Aprendrem a utilitzar el presentador de diapositives Impress, l’alternativa de codi obert al Powerpoint, per crear presentacions curioses i atractives, afegint imatges, so i gràfics. Podrem així, per exemple, fer una presentació de fotografies del nostre últim viatge o fer un treball escolar vistós i dinàmic.

 

Calendari: El curs consta de quatre sessions en total: Els dimarts 4, 11, 18 de desembre i 8 de gener de 17 a 19h.
Inscripcions: mitjançant el formulari.
Formador: Francesc Ricós
Gratuït
Per a qualsevol edat

 

Filosofia per a infants (Sessió conjunta per a infants de 7 fins a 13 anys)

Tractarem preguntes, temes i reflexions adequades pels infants. Intentarem definir què és l’amistat, l’amor, la por, la justícia, el bé i el mal, etc. Projectarem curtmetratges, llegirem capítols de llibres de la biblioteca, recomanarem pel·lícules i farem moltes dinàmiques de joc.

Calendari: dimecres 12 de desembre a les 17h.
Públic: infants de 7 a 13 anys (Aquest mes de desembre l’activitat es durà a terme en un únic grup de forma extraordinària).
Durada: 1 hora aprox.
A càrrec de: Judith Méndez.
Inscripcions: en aquests moments, totes les places estan ocupades. Si desitgeu assistir-hi, si us plau, contacteu amb el personal de la Biblioteca per veure la llista d’espera.

 

Menjamots:
El vell Tomàs i la petita fada de Dominique Demers i Stéphane Poulin.

Parlarem del conte El vell Tomàs i la petita fada de Dominique Demers i Stéphane Poulin.

Calendari: dijous 20 de desembre a les 17.30h.
Públic: infants de 2n a 4t de primària.
Durada: 1 hora aprox.
Inscripcions: en aquests moments, totes les places estan ocupades. Si desitgeu assistir-hi, si us plau, contacteu amb el personal de la Biblioteca per veure la llista d’espera.

 

Taller +55: Facebook i altres xarxes socials al teu mòbil

Aprèn a treure el màxim profit al teu mòbil i domina el Facebook i altres xarxes socials per estar al dia i connectat al món i a la teva gent! Aprendràs a seguir allò que t’interessa, afegir els contactes que vulguis a la teva xarxa, generar i compartir contingut al teu mur, donar “m’agrada” allò que vegis a les xarxes i que desperti el teu interès, fer un comentari sobre una notícia o imatge curiosa, etc.

Calendari: dijous 13 i 20 de desembre, de 17.30h a 19.30h.
Públic: adults majors de 55 anys.
Durada: 4 hores (dues sessions de 2 hores).
Material: cal que cada participant porti la seva tauleta (tablet) o smartphone.
Inscripcions: a la Biblioteca Marc de Vilalba.

 

TALLER D’SLIME

Aprofita l’ocasió per experimentar amb aquests materials ni sòlids, ni líquids, molt plàstics i elàstics. Abans els coneixíem com blandibú. Ara es fan dir slime. Alguns brillen en la foscor. D’altres llueixen amb purpurina. Però tots són particulars i fascinants. I també n’hi ha que semblen un moc fastigós. Diverteix-te amb l’slime!

Calendari: divendres 14 de desembre a les 17:30h.
Públic: infants de 5 a 10 anys.
Durada: 1’5 a 2 hores aprox.
Dinamitza: Núria Santiago.
Inscripcions: en aquests moments, totes les places estan ocupades. Si desitgeu assistir-hi, si us plau, contacteu amb el personal de la Biblioteca per veure la llista d’espera.

 

 

Les cadires (Acció teatral)
A càrrec de l’Associació Artescena Social

L’Associació Artescena Social, en motiu de Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere, vol sumar-se a les activitats de sensibilització sobre aquest tema que diàriament colpeix dones de totes les edats, amb una acció teatral que es durà a terme el divendres 30 de novembre 2018, a la Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu.

En l’acció teatral del dia 30 es convidaran a col·laborar i participar dones de totes les edats com a testimonis, mitjançant textos, poesies, històries, cançons, relats…, per compartir amb el públic present el buit simbòlic que representaran les cadires. Una acció de sensibilització, de reivindicació i de recordatori constant a totes les dones, per aquelles que ja no podran acompanyar-nos i per les que han pogut superar-ho i poden ser un exemple positiu de força i de canvi.

 

 

Píndoles d’il·lustració – Els personatges

Amb aquests tallers volem fer una Introducció a la il•lustració d’àlbums d’imatges tractant els temes vinculats a la teoria i la construcció dels àlbums il•lustrats. Cada Píndola constarà de dues sessions (teòrica/pràctica), consecutives on es treballarà un únic concepte:  personatges, espai i decorats, pas del temps, el color, etc..

Què cal per participar? No és necessari que els participants tinguin coneixements previs, només interès en el món de l’àlbum il•lustrat. Es demana compromís en la participació de les dues sessions que formen cada Píndola. Cada participant haurà d’aportar el seu propi material: llapis de colors, paper, pintura, o qualsevol altre material que faci servir per als seus treballs artístics.

Durada : cada Píndola consta de dues sessions de dues hores cadascuna. Aquesta serà el dilluns 5 i 19 de novembre.

Quantitat d’assistents:  màxim 10 persones

Inscripció aquí

 

Internet com l’aliat de la teva vida. Curs

Aprendrem a moure’ns per internet utilitzant les eines més actuals com el whatsapp, el DNI electrònic, l’administració electrònica i la seguretat a la xarxa. Ho farem donant-nos d’alta a la plataforma Canal Senior, on s’hi poden trobar cursos, vídeos, recursos, infografies i molt material per aprendre a utilitzar internet de forma àgil i segura.

Calendari: dijous 8, 15, 22 i 29 de 17 h a 19 h

Inscripcions: Inscripcions des del formulari web i també a la Biblioteca.

Formador: Laura Perich

Gratuït

 

 

HORA MENUDA EXTRAORDINÀRIA
Qui no sap riure, no sap viure
Amb Andreu Galán (Narrador) i Jaume del Corral (Músic)

Què pot explicar un narrador que improvisa un rap basat en 39 aliments diferents, cantar la cançó de l’Elefant, de Josep Carner, a ritme de blues o invocar el Fantasma Pixallits… Però, ep, un moment! que la cosa no s’acaba aquí! Tot això és possible gràcies a la col•laboració de Jaume del Corral, el pianista i beatboxer de Benimaclet, tastaolletes i hiperactiu, bregat en mil i una batalles. Perquè el viure, com el riure, no s’ensenya: s’encomana!
Activitat gratuïta per a famílies amb infants més grans de tres anys. Activitat vinculada al Festival PAM (Poesia A Manta)
Cal inscripció prèvia des del formulari web
Aforament limitat a 25 infants en edat escolar.

_________________________

**Si tens Facebook et pot ser útil rebre un recordatori de les activitats de la Biblioteca. Només cal que et subscriguis als esdeveniments. Per fer-ho, segueix aquest enllaç Facebook o subscriu-te a la Biblioagenda que trobaràs al peu de la web

 

EXPOSICIÓ Estima l’aigua, cada gota compta

L’exposició la podeu visitar del 6 al 17 de novembre en horari de Biblioteca

Exposició cedida per l’Agència Catalana de l’Aigua per tal de difondre i treballar elements claus com ara l’estalvi d’aigua, les bones pràctiques amb els residus que poden acabar al mar o informació rellevant sobre les espècies invasores al nostre país. En aquesta exposició es citen alguns consells d’estalvi d’aigua en l’àmbit domèstic familiar, per a aconseguir una bona gestió de l’ús de l’aigua a les nostres llars. L’objectiu és conscienciar a les persones i a les famílies de la importància de l’estalvi de l’aigua a casa, evitant afeccions al medi col·laborant en l’estalvi econòmic a les nostres llars.

 

 

 

Facebook i altres xarxes socials al teu mòbil

Taller de Capacitació Digital +55

Ja tens un perfil a Facebook? Contacta amb les teves amistats i família a través d’aquesta xarxa.

En  aquest taller de 4 hores aprendrem a descarregar l’aplicació al nostre dispositiu mòbil, crearem un compte, configurarem el perfil, la privacitat, i buscarem amics i pagines.

Requisit indispensable: ser major de 55 anys.

Cal que els participants portin telèfon mòbil o tauleta.

Inscripcions mitjançant aquest formulari o a la biblioteca.

 

Curs d’iniciació a la ofimàtica

Curs d’ofimàtica bàsica amb els programes Writer (versió lliure del Word) i Impress (versió lliure del Power Point).

A poc a poc i amb bona pràctica descobrirem el Libre Office Writer i l’Impress. Escriurem una carta, una recepta de cuina i un article, i farem una espectacular presentació del nostre viatge d’estiu amb imatges, vídeos i música. Buscarem informació i imatges per Internet perquè els nostres escrits siguin molt més dinàmics i atractius.

Curs dissenyat per perdre la por i iniciar-se en l’ús de les eines ofimàtiques que tenim a l’abast i fer una pinzellada al món d’Internet.

Calendari:

Writer: 6, 13, 20 i 27 de novembre de 17:00 a 19:00.

Impress: 4, 11, 18 de desembre i 8 de gener de 17:00 a 19:00

Inscripcions: mitjançant aquest formulari. I a la biblioteca.

Material: llibreta, bolígraf i llapis de memòria (pen drive).

 

Taller d’Slime

Elàstic, enganxifós, divertit! A aquesta massa li agrada que la transformis i la canviïs a cada moment.
La Núria, de 10 anys us proposa impartir un taller per a nens/es de 5 a 10 anys. Per fer 2 tipus de Slime, un amb color i purpurina i un altre Slime Fluffy amb color. A partir de materials innocus per a les mans dels infants.
El taller és familiar. L’infant ha d’estar acompanyat per un adult.

Formulari d’inscripció

 

El viatge de l’elefanta Sara i taller d’alforges de cartró

Veniu a escoltar el curiós viatge d’una elefanta somiatruites… i del cartró en farem sorgir personatges, paisatges i somnis! Cantarem, pedalarem ben fort i… farem volar la bicicleta fins al circ de la muntanya Ngorongoro! I després ens fabricarem i estamparem unes alforges de cartró per a la bicicleta com les de l’elefanta Sara.

Taller d’alforges de cartró per a la bicicleta per a famílies amb infants a partir de 4 anys. A càrrec d’Eva González.

Activitat enmarcada dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i es realitzarà a la vorera de l’exterior de la Biblioteca (carrer Mare de Déu del Pilar, cantonada mb el doctor Klein 101)

 

 

MÓN LABORAL:
S.O.S fa molts anys que no he fet una entrevista de feina (curs de 12 hores)

Aprendreu a afrontar una entrevista de feina. Pensat per a la gent que fa molt de temps que no n’ha passat cap. Perdre la por a les entrevistes preparant-les i fent-ne el seguiment.

Període de formació: 17, 18 i 19 d’octubre.
· Horari del curs: de 9.30 h a 13.30 h
Lloc: Centre de Formació Permanent La Mongia (Avinguda de Jaume Morató, 18- 08440 Cardedeu)

Si t’interessa participar en alguna activitat cal que estiguis inscrit a la borsa de treball i que et posis en contacte amb les tècniques del Club Feina a través d’algun dels següents canals:

 

MÓN LABORAL:
Els primers passos amb l’ordinador i internet (curs de 24 hores)

Aprendre a utilitzar de forma autosuficient i autònoma els equips informàtics per poder portar a terme la recerca activa de feina amb els mitjans i procediments actuals, les pàgines web i el correu electrònic.

Període de formació: 21, 24, 25, 26, 27 i 28 de setembre
· Horari del curs: de 9.30 h a 13.30 h
Lloc: Centre de Formació Permanent La Mongia (Avinguda de Jaume Morató, 18- 08440 Cardedeu)

Si t’interessa participar en alguna activitat cal que estiguis inscrit a la borsa de treball i que et posis en contacte amb les tècniques del Club Feina a través d’algun dels següents canals:

 

HORA MENUDA
EL viatge de la Kabish
Amb Elisabeth Ulibarri

La Kabish és una gran exploradora, troba tresors a dins dels contes i històries meravelloses que fan obrir les orelles i els ulls com a taronges.

Activitat gratuïta. És necessari fer inscripció prèvia mitjançant el formulari
Aforament limitat a 25 infants en edat escolar.

_________________________

**Si tens Facebook et pot ser útil rebre un recordatori de les activitats de la Biblioteca. Només cal que et subscriguis als esdeveniments. Per fer-ho, segueix aquest enllaç Facebook o subscriu-te a la Biblioagenda que trobaràs al peu de la web

 

Filosofia per a infants (Grup 2: per a petits de 10 a 13 anys)

Amb els més grans tractarem preguntes, temes i reflexions adequades a la seva edat. Intentarem definir què és la igualtat, la justícia, la por, la veritat i la mentida, el bé i el mal, etc. Seran sessions de preguntes i respostes en rotllana combinades amb jocs i lectura de capítols de llibres.
La dinamització a càrrec de la Judith Méndez.

Vols formar part del Club del petits filòsofs? Inscriu-te al formulari

 

Filosofia per a infants (Grup 1: per als petits de 7 a 9 anys)

Amb els més petits tractarem preguntes, temes i reflexions adequades a la seva edat. Intentarem definir què és l’amistat, l’amor, la por, la justícia, el bé i el mal, etc. Projectarem curtmetratges, llegirem capítols de llibres de la biblioteca, recomanarem pel·lícules i farem moltes dinàmiques de joc.

Vols formar part del Club dels petits filòsofs?  Inscriu-te en el formulari

Dinamitza, Judith Méndez

 

 

Filosofia per a infants (Grup 2: per a petits de 10 a 13 anys)

Amb els més grans tractarem preguntes, temes i reflexions adequades a la seva edat. Intentarem definir què és la igualtat, la justícia, la por, la veritat i la mentida, el bé i el mal, etc. Seran sessions de preguntes i respostes en rotllana combinades amb jocs i lectura de capítols de llibres.
La dinamització a càrrec de la Judith Méndez.

Vols formar part del Club del petits filòsofs? Inscriu-te al formulari