Reduir l’ús del plàstic

Sobre el problema de la contaminació per plàstic i microplàstics ens és evident i en tenim moltes imatges que es reprodueixen a les xarxes socials i noticiaris de televisió. Com a consumidors ho tenim força difícil, seguim trobant verdures envasades, carns i peixos perfectament tallats i col·locats en safates i gran part de productes en envasos que llencem al contenidor groc i podrien ser reutilitzats una vegada i una altra. Malgrat que som moltes les persones que estem conscienciades del problema, la fabricació de productes envasats en plàstic, segueix com sempre o amb tímides noves legislacions que no acaben amb el problema de manera categòrica.

Si com a consumidors voleu avançar en solucions domèstiques per no consumir tan plàstic a les vostres llars, us proposem la lectura de qualsevol d’aquests llibres que donen idees i propostes per assolir el nostre objectiu:

José Luis Gallego. Plastic detox: 5×10 ideas para reducir el plástico en tu día a día. Libros Cúpula, 2019

Bernard Bertrand. Vivir sin petróleo: el gran libro de los recursos vegetales. La Fertilidad de la Tierra, editorial, 2012

Will McCallum. Deja el plástico: guía práctica para cambiar el mundo. Ediciones península, 2019

Patricia Reina; Fernando Gómez. Vivir sin plástico: consejos, experiencias e ideas para darle un respiro al planeta. Zenith, 2019

Martin Dorey. Superherois contra el plàstic. Estrella Polar, 2020

Ana Pêgo. Plasticus maritimus, una espècie. Kalandraka, juny 2020

Eunju Kim. Plàstic : passat, present i futur. Joventut, 2021 Kirsti Blom; Geir Wing Gabrielsen. Un Mar de plàstics. Takatuka, 2018.