ScratchJr: programació divertida per a infants de 5 a 7 anys

ScratchJr és un llenguatge de programació d’iniciació que permet als nens entre 5 i 7 anys crear històries interactives i jocs. Els nens combinen blocs gràfics de programació per fer que els personatges es moguin, saltin, ballin i cantin. Els nens poden modificar personatges amb l’editor gràfic, afegir veus i sons, fins i tot inserir fotografies d’ells mateixos per, tot seguit, usar els blocs de programació per fer que els seus personatges cobrin vida.

ScratchJr s’inspira el el popular llenguatge de programació Scratch, usat per milions de joves (a partir de 8) arreu del món. En la creació de l’ScratchJr, s’ha redisenyat l’interfície i el llenguatge de programació per fer-los adequats per als més petits, dissenyant curosament característiques per tal d’adequar-les al nivell coginitiu, personal, social i emocional dels nens.

La programació informàtica és una nova forma d’alfabetització. De la mateixa manera que l’escriptura ajuda a organitzar el pensament i a expressar idees, la programació també compleix aquesta funció. En el passat, la majoria de la gent pensava que la programació era massa complicada. Nosaltres, però, pensem que hauria d’estar a l’abast de tothom, com l’escriptura.

 

App disponible a Apple Store i Google Play