EXPOSICIONS

 

Exposició de dibuixos de Roger Ibáñez per al còmic El Déu Salvatge

Roger és el cognom amb què l’autor Roger Ibáñez (Barcelona, 1977) signa els seus treballs. Entre el 1991 i el 1995 estudia a l’Escola de Còmic Joso. El 1993 realitza diverses històries curtes en col·laboració amb el guionista Albert García que apareixen al fanzine GÑ! El 1994 guanya el primer concurs màniga de Norma Editorial. Tot i els seus començaments com a dibuixant de màniga, no obstant, el seu estil ha anat incorporant múltiples influències i ha anat allunyant-se del gènere. Entre 1994 i 1996 publica històries curtes a Otaku (amb guions d’Albert García i de Raule) ia Sukube (amb guions de Núria Peris). A partir d’aquesta col·laboració amb Raule, les seves trajectòries aniran lligades i donaran com a resultat la sèrie de gènere negre Jazz Maynard. Amb Zidrou com a guionista ha publicat ¿Quién le zurcía los calcetines al rey de Prusia mientras estaba en la guerra?

Una exposició on podreu veure el procés creatiu de l’autor per la seva obra El Déu Salvatge. Disseny de personatges, esbossos, llapis, tintes i arts finals. També podreu gaudir d’obres per a diferents projectes. Un gran luxe que les persones amants del còmic no podeu deixar passar.

Del 10 de juny fins el 20 de juliol. SALA D’ACTES | Horari obertura de la biblioteca

 

 

APARAUTORS
Espais monogràfics dedicats a Jordi Sierra i Fabra i Enid Blyton

Hi ha instal·lats a la Sala de revistes de la biblioteca dos aparautors monogràfics dedicats a Jordi Sierra i Fabra i Enid Blyton en commemoració del 75è i 125è aniversari del seu naixement, respectivament.

A més d’una selecció de títols de gènere detectivesc es poden descobrir alguns secrets sobre els seus processos de creació i també contemplar rèpliques de les màquines d’escriure que van fer servir durant molts anys d’una fecunda, variada i inesgotable carrera, per donar a llum gran part de la seva producció literària.

Amb la col·laboració de:

 

FINESTRA NEGRA
Investigació criminal i narrativa negra de ficció

A la Planta 1.

Selecció de llibres d’investigació criminal, casos reals desenvolupats per periodistes experts com Tura Soler, Carles Porta o Guillem Sánchez combinat amb narrativa negra de ficció amb autors reconeguts.

 

CLUB D’INVESTIGACIÓ. Detectius Infantils i Juvenils a Catalunya
Noies detectius i colles d’investigadors

CLUB D’INVESTIGACIÓ és una exposició que aglutina una selecció d’obres i personatges de la literatura infantil i juvenil de gènere policíac i detectivesc.

En aquesta primera edició la mostra es centrarà en:

  • 1. Les noies detectius
  • 2. Les colles d’investigadors

Habilitada a la Sala d’Actes de la Biblioteca Marc de Vilalba, CLUB D’INVESTIGACIÓ comprèn una sèrie de cartells monogràfics, com ara: les detectius més petites, les inspirades en personatges reals, les que es podrien considerar singulars o les més intrèpides i aventureres…

Tanmateix, ofereixen una visió genèrica sobre les colles que van néixer de la màquina d’escriure d’Enid Blyton (els Cinc, els Set Secrets…), així com les versions nacionals que han sorgit a l’ombra d’aquestes, o amb particularitats especials i adaptades als nous temps.

La mostra també acull una selecció de propostes totalment arrelades al territori, investigadors “de proximitat” o protagonistes (prioritàriament catalanes) amb sèrie literària pròpia, com el cas de la Berta Mir, creació d’en Jordi Sierra i Fabra, que tindrem el privilegi que ens acompanyi en la inauguració de l’exposició amb un ineludible i estimulant col·loqui.

Òbviament, la mostra es complementa amb una àmplia selecció de llibres, àlbums, còmics i pel·lícules perquè els usuaris puguin descobrir les històries i els personatges d’aquest gènere.

Paral·lelament a l’exposició, la Biblioteca ha desenvolupat una dinàmica per a les escoles i instituts que té per objectiu motivar l’interès pel gènere, la lectura i el coneixement del fons de la biblioteca.

També enceta un joc d’investigació i recerca per a tothom que vulgui convertir-se en DEC (Detectius de Cardedeu), amb la missió d’identificar personatges-detectius a qualsevol dels documents disponibles a la biblioteca, a casa seva, a la seva escola o a internet (llibres, àlbums, DVDs, revistes…).

Per a més informació sobre aquestes iniciatives contacteu amb el personal de la biblioteca.

A la Sala d’Actes. Entrada lliure.

* Exposició oberta en horari de Biblioteca, excepte durant les activitats programades a la Sala d’Actes.

Accedeix a aquests continguts relacionats…