FILMOSOFIA. Tertúlia de cinema i pensament
The Green Book (2018) del dir. Peter Farrelly

Tertúlia dinamitzada per Joan Méndez

Presentació: Biopic sobre el pianista Don Shirley, d’origen afroamericà, i el seu xofer i guardaespatlles, Tony Lip, en la gira que va efectuar el músic en els anys 60 pel Sud dels EEUU en una època on el racisme cap als negres era molt evident en bona part del país. La pel·lícula, que va ser dirigida per Peter Farrelly, va guanyar tres premis Oscar, entre ells el de millor pel·lícula del 2018 i millor guió original.

Les interpretacions dels dos actors protagonistes, Mahershala Ali i Viggo Mortensen, són absolutament excel·lents. El títol del film fa referència a una guia turística on es recollien quins eren els allotjaments on podien anar els negres que busquessin un hotel sense córrer perill. Sense dubte, es tracta d’una pel·lícula magistral que dibuixa perfectament les enormes dificultats que van existir als EEUU (i encara existeixen malauradament en massa llocs del món, i potser allà també) per superar els prejudicis racials. El sectarisme, el fanatisme, la xenofòbia i el racisme són lacres terribles contra les quals sempre cal estar alerta, i aquesta mena de retrats ens ajuden a recordar fins a quin punt l’ésser humà pot resultar d’inhumà.

Activitat de participació oberta a tothom, amb control d’aforament. Si us interessa venir, sisplau truqueu-nos al 93 871 14 17 o enviant un correu a b.cardedeu.mv@diba.cat