Joan Vinyoli, un gran poeta europeu del segle XX

Conferència a càrrec de Jordi Llavina, escriptor, poeta i comissari de l’Any Vinyoli

Joan Vinyoli és un nom molt rellevant no únicament de la nostra pròpia tradició literària, sinó del patrimoni poètic i literari europeu del segle XX. La conferència mirarà d’explicar per què és així, i donarà exemples de la gran varietat de registres i de l’ambició d’aquest poeta.

Poema musicat: El cremat, del recull “A hores petites” (1981), interpretat per Mariona Relats amb acompanyament de guitarra.

Inici de la 21a edició del Voluntariat per la llengua 

Amb aquesta activitat, L’Oficina de Català de Cardedeu, inaugura el curs del Voluntariat per la Llengua.  Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.  El CPNL va iniciar el programa l’any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 fins al 2012 hi han participat més de 70.000 parelles. Amb relació les entitats establiments col·laboradors en el projecte,des del 2006 finsal 2012 hi han participat prop de 4.500 entitatsi més de 18.000 establiments