MENJAMOTS. Club de lectura per a infants
El Jardí secret, de Burnett de Frances Hodgson | Arrietty, pel·lícula de Studio Ghibli

Sinopsi de El jardí secret
Després de perdre els pares a l’Índia a causa d’una epidèmia, Mary Lennox, una nena de nou anys malcriada i insuportable, viatja a Anglaterra per anar a viure amb els seu oncle, Archibald Craven, que no sembla disposat a mostrar cap mena d’interès per ella. Per si això fos poc, la nova llar de la Mary és una mansió perduda enmig del no-res, amb més de cent habitacions, la majoria de les quals tancades amb pany i clau. Només la jove criada de la casa, una noieta anomenada Martha, sembla disposada a perdre el temps amb la Mary, explicant-li coses sobre la casa, els camps que l’envolten i un misteriós jardí tancat des de fa anys; tants, que ja ningú no recorda ben bé on és.

    Frances Hodgson Burnett (1849-1924) va quedar òrfena de pare quan tenia tot just cinc anys i, amb la mare i quatre germans, va viure en la pobresa dels suburbis de Manchester durant tota la infantesa. Quan ella tenia setze anys, la família va emigrar a Knoxville, als Estats Units, on la seva situació econòmica no va millorar gaire. En morir també la seva mare, Frances, amb només divuit anys, es va convertir en la cap de família i va començar a escriure per guanyar-se un sou. L’any 1886 va publicar Little Lord Fauntleroy, que va vendre més de mig milió d’exemplars. Va tornar a Anglaterra i es va establir a Great Maytham Hall, on va descobrir un jardí secret de debò, que havia estat tancat durant anys i que posteriorment es convertí en la seva font d’inspiració. Fou el 1910 quan va publicar El jardí secret, la novel·la per la qual és més coneguda.

Sinopsi de Arrietty
Arrietty és membre d’una família d’éssers diminuts que viuen amagats sota el terra d’una casa de camp. Petits com en polzet viuen en comunitat amb una sèrie de normes molt concretes que mai s’han d’incomplir. Una de les normes és que mai han de ser vistos per éssers humans. L’Arrhietty, curiosa i rebel, coincideix amb un nen de qui se’n farà amic d’aventures.

Club de lectura infantil, dinamitzat per: Roser Canet Pedemonte

Activitat oberta als nois i noies de 4rt, 5è i 6è de primària que hagin llegit aquest còmic.
Si hi voleu participar, podeu recollir el vostre exemplar a la Biblioteca.