Presentació de la novel·la:
Aguas de venganza de Manuel Pajares

La frontera és un territori criminal. Les terres que limiten amb les fronteres són zones que marquen també els límits dels estats de dret i aquí es dilueixen les garanties ciutadanes; si els ciutadans, a més, no ho són del propi estat poques lleis els protegirà. Les forces policials que custodien les fronteres lluiten contra les accions delictives en aquesta terra de ningú. Però també la policia protagonitza situacions que els sitúa a ells en els marges de l’admissible i queden lluny de l’abast de la justícia.  Aquesta novel·la convida a la reflexió sobre aquesta difusa responsabilitat criminal.  L’inspector Samuel Montcada, arriba a la frontera sud conduit per les pistes d’un assassinat comès a Barcelona. En el seu recorregut, obté informació sobre actuacions concretes de la Guardia Civil espanyola i dels policies i militars marroquins

 

Miguel Pajares, l’autor

Miguel Pajares és antropòleg social i president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. La seva primera novel·la, Cautivas (2013) fou finalista a la 68ena. ed. del Premi Nadal i premia la millor novel·la negra a la Setmana Negra de Gijón (2014). En aquesta primera novel·la basava l’argument en la trata de dones. ta de mujeres.  En la seva segona novel·la, La luz del estallido, segueix treballant el gènere negre i de denúncia social parlant del racisme extrem.

Miguel Pajares ha escrit nombrosos articles i té alguns llibres publicats sobre:  immigració, lluita contra el racisme, l’asil i els drets humans. Ha exercit com a assessor de diferents institucions com el Foro para la Integración Social de los Immigrantes, el Comité Económico y Social Europeo o el Sistema de  Observación Permanente de las Migraciones de la OCDE.