PRESENTACIÓ DEL LLIBRE:
La faldilla lila d’en Leo , d’Irma Borges

Àlbum il·lustrat i editat per l’editorial NubeOcho que fa una reflexió sobre les tradicions i les divisions entre la roba de nens i de nenes. Per què no ens podem vestir com ens vingui de gust?

Parlarem amb l’autora del text (veïna de Cardedeu) amb la col·laboració de Linsabel Noguera, de Rana Encantada.

Sinopsi

A en Leo li encanta disfressar-se. De pirata, de superheroi, de cavaller… També li agrada posar-se la faldilla lila, però el dia en què va decidir sortir al carrer amb ella, una senyora gran va pensar que en Leo era una nena i ell es va enfadar molt. Un nen no pot jugar i posar-se una faldilla? Fa anys, a les nenes no els deixaven posar pantalons, potser això és el mateix…

L’autora

Irma Borges va créixer a El Ávila, muntanya que envolta Caracas. La seva casa quedava sobre els núvols, i des d’allà, podia imaginar històries i veure els avions solcant el cel. Va estudiar Arts a la Universitat Central de Veneçuela i, un cop es va haver graduat, va agafar un d’aquests avions que tant observava durant la seva infància i va deixar la seva terra natal.

Gran part del seu treball en les arts escèniques com a actriu, dramaturga i directora l’ha dedicat al públic infantil i juvenil. Algunes de les seves obres de teatre estan publicades en antologies de dramatúrgia. Ha fet titelles per a tots els públics, dramatúrgia per a circ i també adaptacions de clàssics per a teatre. És narradora oral i una apassionada de la lectura. Ha viscut més de vint anys a Barcelona i actualment resideix a Cardedeu. Combina el seu treball creatiu amb tallers per a professionals de les arts escèniques, de l’educació i per a persones en risc d’exclusió social.