PRESENTACIÓ MÚLTIPLE:
Selena Soro i Assumpta Margenat

Selena Soro, amb Misteris de la boira

IX Premi Carlemany per al Foment de la Lectura
A la Terra Fosca està prohibit estimar. L’Ordre Ministerial ha robat el temps de les persones i ha
omplert el món de por. Només hi ha una petita esperança: una noia que la germandat dels
Arbis va amagar a Mins, un poble ocult entre la boira, perquè algun dia pogués derrotar Kavega, el tirà misteriós de l’Ordre Ministerial. La Gala, reclosa a Mins fins als 13 anys, es veu obligada a prendre un camí diferent quan el govern l’atrapa i li ofereix un poder difícil de rebutjar.

Assumpta Margenat, amb Rossi

Amb Rossi, us presentem dues novel·les en un volum. “Manolo” i “Escapa´t d’Andorra”. Una novel·la d’aventures excel·lent i una crònica impecable.
Acabàvem de celebrar els Jocs Olímpics del 92 quan em van enviar un llibre recomanant-me’l amb fervor. Es deia Escapa’t d’Andorra d’una noia que es deia Assumpta Margenat. Me’l vaig llegir i em va agradar tant que no vaig poder creure que fos una primera obra. Ben al contrari, amb la meva proverbial sagacitat i fèrtil imaginació, vaig pensar que el llibre havia estat escrit per una mà veterana i experta que s’amagava rere un pseudònim. No era difícil deduir que Assumpta Margenat era un joc de paraules massa semblant a «assumpte marginat» per enganyar ningú. Quan vaig exposar les meves deduccions em van dir que no i em van donar el telèfon de l’autora. Vaig trucar-hi i a l’altra banda s’hi va posar algú que va dir alguna cosa així com «Carnisseria Sensós, digui’m». Assumpta Margenat existia i treballava en una carnisseria. Quan li vaig dir que la seva novel·la m’havia agradat d’allò més i li vaig preguntar per la pròxima, em va respondre que no hi hauria pròxima novel·la. Em vaig sentir desconsolat i vaig insistir-hi de la manera més convincent de què vaig ser capaç. Poc després em va trucar perquè li presentés la seva segona novel·la: Manolo. Encara em va agradar més que la primera: a més d’una novel·la d’aventures excel·lent, era una crònica impecable, des de la marginalitat, d’una Barcelona que s’esforçava per posar-se guapa per rebre els atletes del present i els turistes del futur. Amb Rossi, us presentem ara les dues novel·les en un volum.