SOM POESIA: Taller d’escriptura

T’agrada llegir poesia? T’agrada escriure poesia? T’agrada jugar amb les paraules? quins són els teus referents poètics? Quantes formes coneixes de fer poesia?

Et fem una proposta que t’agradarà: curs-taller de poesia des d’octubre 2016 a gener 2017. Cada sessió ens endinsarem en una tècnica o característica poètica de la mà dels millors poetes de la literatura universal i ens posarem a prova nosaltres mateixos a partir de propostes de petits exercicis esrits, petits jocs poètics que compartirem amb el grup.

Programa del curs

  • Gèneres poètics 1: La tanka i el haikú (Estudiarem els requisits necessaris per escriure tankes i haikús, i en veurem exemples de Carles Riba, Salvador Espriu, Martí i Pol, Octavio Paz, Jorge Luis Borges i  Paulo Leminski).
  •  Gèneres poètics 2: El sonet i el pantum (William Shakespeare, Charles Baudelaire, Gil de Biedma, Carlos Edmundo de Ory. El tema de la passante en Baudelaire i en l’actualitat)
  • Gèneres poètics 3: El poema en prosa (Charles Baudelaire, Franz Kafka, Oliverio Girondo, Elias Canetti, J.V. Foix, Charles Simic, Gemma Gorga)
  • La poesia parlada i la màgia de la quotidianitat (William C. Williams, Ángel González, Joan Vinyoli, Gabriel Ferrater, Pablo García Casado, Aleksander Kúixner. La importància de la traducció: Pinkhas Sadé, Ronny Someck i Iehuda Amikhai traduïts per Manuel Forcano)
  •  L’humor i la ironia en la poesia (Wislawa Szymborska i Fabio Morábito. Els autoretrats irònics de Melcion Mateu, Tomaz Salamun, Adam Zagajewski i Paulo Leminski)
  • Bestiaris (Apollinaire, Fages de Climent, Prudenci Bertrana, Josep Carner, Pere IV, Nikolái Gumiliov, Miquel Àngel Llauger, Eduardo Chirinos, Xènia Dyakonova. Alguns exemples de bestiaris en la poesia africana, a través de Véronique Tadjo i Irene Assiba D’Almeida)
  •  El misteri de la vida en la poesia (Emily Dickinson, Màrius Torres, Tomas Transtömer, Eduardo Chirinos, Nicola Madzirov, Xènia Dyakonova)
  • Gèneres poètics 4: La poesia trobadoresca.
  • El sentiment religiós i l’experiència mística en la poesia (Iehuda Amikhai, György Petri, Antonio Machado, Juan Ramón Jiménez)
  •  La naturalesa i el cicle de la vida en la poesia (Josep Carner, Antonio Machado, Robert Frost, Luis Cernuda, Ángel González)

Qui imparteix el curs?

Oriol-Prat_foto granOriol Prat Altimira (Sant Esteve de Palautordera, 1981) Va estudiar Filologia catalana i es dedica a la docència i a la recerca. Ha publicat poemes seus a través de revistes com ara Reduccions, Barcelona Review o la revista de Catalnya entra altres. L’any 2013 va publicar el poemari Metres Quadrats (Blind Books)

 

 

Calendari: els dijous  d’octubre, novembre, desembre i gener de 18.30h a 20.30h (13, 20 i 27 d’octubre – 10, 17 i 24 de novembre – 15 de desembre – 12, 19 i 26 de gener)
Inscripcions: fins el 30 de setembre a la Biblioteca Marc de Vilalba. Carrer del doctor Klein, 101
Preu del curs: 30€