TERTÚLIA LITERÀRIA
La llarga vida de Marianna Ucrìa, de Dacia Maraini

Sinopsi: El silenci que envolta la duquessa Marianna Ucrìa, sordmuda des de petita, és com una barrera que la separa del seu entorn i la converteix en una valuosa observadora del seu temps. La Marianna enriqueix el seu món interior amb les abundants lectures que li proporciona la biblioteca familiar que ella va completant, i això li permet sobreposar-se a les limitacions que li imposa la fastuosa i alhora sòrdida societat siciliana del segle XVIII. A La llarga vida de la Marianna Ucrìa, Dacia Maraini aprofundeix amb una sensibilitat exquisida en les contradiccions d’un període històric especialment suggeridor, el de la Il·lustració, mitjançant la descripció dels costums d’una terra meravellosa en què la nit és «benigna, tèbia, inundada de perfums», i on «una lleugera brisa salina que ve a estones del mar refresca l’aire».

L’autora: Dacia Maraini (1936 Fiesole,Toscana, Itàlia) és novel·lista, poeta, dramaturga, assagista i guionista cinematogràfica. Pertany a l’anomenada “generació dels anys trenta”, es compta entre els autors més reconeguts i traduïts de la literatura italiana contemporània. La seva obra es caracteritza per una indagació en les condicions històriques i socials de vida de les dones, inserint una reflexió més àmplia sobre múltiples temes socials, abordats des d’una perspectiva històrica, molt documentada, i amb un estil realista i clar.

Dinamitza: Raimon Portell

Com participar a la tertúlia: Podeu demanar el llibre a través del catàleg Atena mentre no estigui en funcionament el préstec interbibliotecari habitual