TERTÚLIA LITERÀRIA
Els ulls del germà etern: llegenda de Stefan Zweig

Amb la presència d’Oriol Broggi (director) i Xavier Ripoll (Actor)

Sinopsi:
Els ulls del germà etern, llibre curiosíssim dins l’obra de Stefan Zweig, està escrit com una llegenda oriental situada molt abans dels temps de Buda. Narra la història de Virata, home just i virtuós, el jutge més cèlebre del regne, que després de viure voluntàriament en pròpia carn la condemna a les tenebres destinada als assassins més sanguinolents, redescobreix el valor absolut de la vida i reconeix en els ulls del germà etern la impossibilitat intrínseca de tot acte judicatiu. Virata esdevé, després de la seva renúncia, un home anònim a qui espera, un cop mort, un oblit encara molt més perenne, el de la història que continua adelerada prescindint de l’home més just de tots els temps. Què és i quines conseqüències tenen les accions dels homes a la terra? On rau la veritable llibertat de l’individu? En ell mateix o en el compromís amb allò que fa? Un dilema que Stefan Zweig planteja d’una manera preciosa i gairebé universal.

L’autor: 
Stefan Zweig (Viena, 1881 – Petrópolis -Brasil-, 1942) va ser un escriptor enormement popular, tant en el vessant de novel·lista com en el d’assagista i biògraf. La seva capacitat narrativa, la perícia i la delicadesa en la descripció dels sentiments i la finor del seu estil el fan un narrador fascinant i captivador, que és capaç de seduir-nos des de les primeres línies i de deixar-nos en suspens fins al punt final. Quaderns Crema ha publicat bona part de la seva obra narrativa i assagística.

Perquè llegim aquesta obra?
Doncs perquè el 21 d’octubre a les 20h s’estrena al Teatre Auditori de Cardedeu aquesta gran faula sobre les accions vitals, el desig, els lligams amb els altres i, en definitiva, sobre com viure en un món compartit. De la mà de la companyia (i productora) Laperla29 que celebra els seus 20 anys de vida i va rebre la nominació Premi Butaca 2002 al millor espectacle de petit format.

Més informació i compra d’entrades en aquest enllaç

 

Fitxa artística:
Text: Stefan Zweig
Traducció: Marisa Siguan
Direcció i espai: Oriol Broggi
Intèrprets: Òscar Muñoz i Xavier Ripoll
Música: Marc Serra
Llums: Pep Barcons
Projeccions: Francesc Isern
Ajudantia de direcció: Sara Sors
Veu: Moisès Broggi
Construcció escenografia: Taller d’escenografia Germans Castells
Disseny cartell: Enric Jardí
Fotografía: Bito Cels
ARTS360º