APARAUTORS
Espais monogràfics dedicats a Jordi Sierra i Fabra i Enid Blyton

Hi ha instal·lats a la Sala de revistes de la biblioteca dos aparautors monogràfics dedicats a Jordi Sierra i Fabra i Enid Blyton en commemoració del 75è i 125è aniversari del seu naixement, respectivament.

A més d’una selecció de títols de gènere detectivesc es poden descobrir alguns secrets sobre els seus processos de creació i també contemplar rèpliques de les màquines d’escriure que van fer servir durant molts anys d’una fecunda, variada i inesgotable carrera, per donar a llum gran part de la seva producció literària.

Amb la col·laboració de:

 

CLUB D’INVESTIGACIÓ. Detectius Infantils i Juvenils a Catalunya
Noies detectius i colles d’investigadors

CLUB D’INVESTIGACIÓ és una exposició que aglutina una selecció d’obres i personatges de la literatura infantil i juvenil de gènere policíac i detectivesc.

En aquesta primera edició la mostra es centrarà en:

  • 1. Les noies detectius
  • 2. Les colles d’investigadors

Habilitada a la Sala d’Actes de la Biblioteca Marc de Vilalba, CLUB D’INVESTIGACIÓ comprèn una sèrie de cartells monogràfics, com ara: les detectius més petites, les inspirades en personatges reals, les que es podrien considerar singulars o les més intrèpides i aventureres…

Tanmateix, ofereixen una visió genèrica sobre les colles que van néixer de la màquina d’escriure d’Enid Blyton (els Cinc, els Set Secrets…), així com les versions nacionals que han sorgit a l’ombra d’aquestes, o amb particularitats especials i adaptades als nous temps.

La mostra també acull una selecció de propostes totalment arrelades al territori, investigadors “de proximitat” o protagonistes (prioritàriament catalanes) amb sèrie literària pròpia, com el cas de la Berta Mir, creació d’en Jordi Sierra i Fabra, que tindrem el privilegi que ens acompanyi en la inauguració de l’exposició amb un ineludible i estimulant col·loqui.

Òbviament, la mostra es complementa amb una àmplia selecció de llibres, àlbums, còmics i pel·lícules perquè els usuaris puguin descobrir les històries i els personatges d’aquest gènere.

Paral·lelament a l’exposició, la Biblioteca ha desenvolupat una dinàmica per a les escoles i instituts que té per objectiu motivar l’interès pel gènere, la lectura i el coneixement del fons de la biblioteca.

També enceta un joc d’investigació i recerca per a tothom que vulgui convertir-se en DEC (Detectius de Cardedeu), amb la missió d’identificar personatges-detectius a qualsevol dels documents disponibles a la biblioteca, a casa seva, a la seva escola o a internet (llibres, àlbums, DVDs, revistes…).

Per a més informació sobre aquestes iniciatives contacteu amb el personal de la biblioteca.

A la Sala d’Actes. Entrada lliure.

* Exposició oberta en horari de Biblioteca, excepte durant les activitats programades a la Sala d’Actes.

Accedeix a aquests continguts relacionats…

 

Col·loqui amb l’escriptor JORDI SIERRA I FABRA
L’experiència d’escriure novel·la policíaca per infants i joves

Oportunitat única per conversar amb un dels escriptors més prolífics i reconeguts. Autor versàtil i incansable, amb una fertilitat admirable. Comunicador entusiasta, expert en música i considerat un dels pilars bàsics de la novel·la policíaca nacional al costat de Vázquez Montalban, Martínez Reverte o González Ledesma.

Creador de sèries amb personatges emblemàtics del gènere com l’inspector Miquel Mascarell, la periodista d’investigació Magda Ventura, l’investigador Hilari Soler, el periodista i escriptor policíac Daniel Ros Martí, l’Amadeu Bola o la jove detectiu “per accident”, protagonista de cinc novel·les: la Berta Mir, que acollim amb un espai propi a l’exposició CLUB D’INVESTIGACIÓ, juntament amb altres títols seus de gènere detectivesc per públic jove i infantil.

Amb l’enèrgic entusiasme que el caracteritza, Jordi Sierra i Fabra vindrà a respondre a les preguntes que li volem fer i, sobretot, a transmetre’ns la seva contagiosa passió per viure i escriure.

AFORAMENT LIMITAT. CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA

Heu d’omplir aquest formulari.

  • La inscripció és INDIVIDUAL, un formulari per persona.

Activitat per a tots els públics.