Micro Jocs Florals Santa Jordina 2022

Guanyadors categoria Microrelats

Enguany s’han presentat 96 microrelats de 56 autors i autores diferents. Reunit el jurat, Assumpta Margenat Escobairó, Mercè Moreno Montañes i Alba Dalmau Viure, el dia 17 de març de 2022, emeten el següent veredicte: 

1r Premi categoria  Rosa Maria Alentorn Farré pel microrelat: Conservació en fred

Quan anunciaren el tall de llum per a l’endemà, li agafà un atac de pànic. La temperatura del congelador pujaria sense aturador i ara mateix no es veia capaç de trobar cap més alternativa que la de presentar-se a comissaria.

2n Premi: Víctor Colomer i Miralbell pel microrelat: Racialització

Aquesta racialització m’estigmatitza des de nen. Em deien: “Que bé que parles el nostre idioma, sembles d’aquí”. Encara m´ho diuen. Com els fas entendre que visc a Addis Abeba des dels dos anys, que he anat al col·legi etíop, que voto Sahle-Work Zewde, que el meu idioma és l’amhàric i la meva pell és blanca només perquè els meus pares, etíops tots dos, em van adoptar a Ucraïna? La supremacia negra em posa malalt.

3r Premi: Alba del Villar Aloy pel microrelat: Canvi d’aires

La pitonissa va augurar que si atracava un banc els meus problemes econòmics es resoldrien. Ho va encertar! Des de llavors no pago hipoteca i les factures no m’arruïnen. Visc en una residència amb piscina i gimnàs i he fet veïns nous. L’única pega de Lledoners són les vistes insubstancials.

*Els punts de llibre d’enguany amb els microrelats guanyadors, son creació original de la Núria Güell.

Guanyadors categoria Microteatre

Enguany s’han presentat sis propostes de microteatre de sis autors i autores diferents. Reunit el jurat, Xavier Ripoll, Laia Baraldés i Olga Vinyals, el dia 22 de març de 2022, decideixen que el tercer premi queda desert i, el primer i segon premi és per a l’es escriptores:

1r Premi: Els fills dels altres de Gisela Galí Llauradó.

2n Premi: Dolça com una palomita de Reyes Barragán Gutiérrez

Guanyadors categoria Tira còmica

Enguany s’han presentat només dues propostes de dues autores diferents. Reunit el jurat, Clara Avecilla, Roger Simó i Sergi Portela, el dia 25 de març de 2022, emeten el següent veredicte: el primer i tercer premi queda desert, i

2n Premi: Sílvia Pla amb El gronxador

 

Moltes gràcies a tots els que heu participat!

______________________________________________

Històric de les anteriors convocatòries

Els relats premiats i tots els relats enviats als certamens, any rere any,  els podeu consultar en aquesta llista: