Agenda Biblioteca Infantil

 

MENJAMOTS. Club de lectura per a infants
Las crónicas Wildwood de Meloy Ellis

Sinopsi:
Wildwood és la primera part d’una trilogia escrita per Colin Meloy i Carson Ellis. Prue té una vida normal fins el dia que el seu germà petit és segrestat per una colla de corbs i se l’emporten a un bosc intransitable. Prue i el seu amic Curtis malgrat tot, entraran dins el bosc amb la clara convicció de localitzar el seu germà petit. En aquest camí descobriran un món ple de criatures i éssers sobrenaturals, uns pacífics i altres amb obscures intencions.

Club de lectura infantil, dinamitzat per: Roser Canet Pedemonte

Activitat oberta als nois i noies de 4rt, 5è i 6è de primària (…i +) que hagin llegit aquest llibre
Si hi voleu participar, podeu recollir el vostre exemplar a la Biblioteca.

 

LA VERTADERA HISTÒRIA DE…
Els sons de les faules a càrrec de la companyia La Botzina

Sinopsi:
Conte-concert on es combinen les històries que explica una narradora i el concert d’un músic. Tres faules ens mostraran aquest tipus de relats i el so dels instruments de vent metall ens ajudaran a captar la màgia de les històries. I com en totes les faules sempre hi ha un missatge que ens ajuda a reflexionar. Gràcies als animals protagonistes farem un gran aprenentatge. Faules conegudes per tothom, però que nosaltres us les presentaran musicalitzades. Com sonarà el lleó?, i el ratolí?
Edat: per a infants més gran de tres anys
Inscripcions al formulari

 

FICCIÓ EN JOC: Inside [Sessió juvenil]

Sinopsi: Perseguit i sol, un nen es veu arrossegat al centre d’un projecte fosc. INSIDE és un joc de plataformes fosc i narratiu que combina acció intensa amb trencaclosques desafiants. Ha estat aclamat per la crítica pel seu estil d’art temperat, la banda sonora ambiental i l’atmosfera inquietant.

Edat recomanada: 11 anys

Dinamitza: Sergi Portela

Inscripcions al formulari

 

FICCIÓ EN JOC: Pikuniku [Sessió familiar]

Sinopsi: Pikuniku és un joc d’exploració de trencaclosques absurdament meravellós que té lloc en un món estrany però juganer on no tot és tan feliç com sembla. Ajuda a personatges peculiars a superar les lluites, descobreix una conspiració d’estat profund i comença una divertida petita revolució en aquesta deliciosa aventura distòpica!
Edat recomanada: 8 anys
Dinamitzador: Sergi Portela

Inscripció al formulari

 

EXPERIMENTIA
Robòtica amb Makey-Makey

Makey-Makey és una de les joguines tecnològiques més ben valorades per la seva senzillesa i enginy. Us proposem una sessió familiar amb Makey-Makey per entrar en contacte amb aquesta eina-joc que us permetrà compartir amb els vostres fills moments de lleure i diversió. Les famílies que assistiu a la sessió, us podeu endur en préstec un kit Makey-Makey per continuar investigant totes les seves possibilitats. Recordeu de portar el carnet de la Biblioteca
Adreçat: famílies amb infants de més de 8 anys
Requisits: l’infant ha de venir amb un adult. Si us és possible, hauríeu de portar el portàtil personal que pugui connectar-se a la Wi-Fi de la Biblioteca. Així ja sortireu amb el programa instal·lat per continuar a casa
Aforament limitat a les existències de kits Makey-Makey de la biblioteca. Si disposeu d’un kit Makey-Makey a casa us podeu afegir a la sessió. Prèviament ens ho hauríeu de comunicar enviant un correu a b.cardedeu.mv@diba.cat

Inscripcions al formulari

 

FICCIÓ EN JOC: Pilgrims [Sessió juvenil]

Sinopsi:
Pilgrims és un divertit joc d’aventures creat pels desenvolupadors Amanita Design, de Machinarium i Samorost. Explora la zona al teu gust mentre fas amistats, rius amb els teus companys de viatge i els ajudes a acabar les seves petites històries. Tu tries. Podràs aconseguir-ho?

Edat recomanada: A partir de 7 anys.

Dinamitzador: Sergi Portela

Inscripcions al formulari

 

 

SETMANA IL·LUSTRA’M!
Descobrim Leo Lionni

Una experiència familiar per compartir lectura i descobrir les tècniques narratives i plàstiques a partir d’una de les seves obres cabdals, Frederick.

Escoltar, sentir, llegir i crear. Una experiència total!

Activitat familiar per a infants a partir dels 6 anys. L’adult ha de participar activament en la dinàmica.

Inscripcions, al formulari

 

 

IL·LUSTRA’M! 2024 | Convocatòria i presentació d’obres

El dissabte 20 d’abril ens tornarem a veure! Infants i artistes… tots estem convocats a l’exterior de la Biblioteca, per celebrar l’edició d’enguany que, si el temps acompanya, serà a l’exterior de la Biblioteca.

Passos per participar a l’Il·lustra’m! 2024:

  1. Inventeu-vos un conte, un poema, una cançó… i escriviu-lo en un paper. Ep! no gaire llarg, el text no ha de tenir més de 150 paraules.
  2. Les paraules no cal que les compteu una a una. Si ho escriviu en un document “Word” us les compta automàticament… Pim, pam!
  3. Agafeu un ordinador, connecteu-vos a Internet i cliqueu damunt d’aquest enllaç
  4. Us apareixerà un formulari que és on heu de posar les vostres dades personals i on heu d’escriure el vostre conte, poesia, lletra de cançó… I Sobretot!! no us oblideu de clicar damunt del botó: Envia, un cop hagueu acabat.

Per cert…!
La vostra creació, la podeu gravar mitjançant VOCAROO. En aquest cas, l’aplicació us donarà un enllaç un cop ho hagueu enregistrat. Aquest és l’enllaç que haureu de copiar al formulari.

Qui hi pot participar?
La participació és oberta als petits amb edats d’entre els 3 i els 12 anys. Els adults podeu ajudar-los en la creació del seu text.

Fins quan puc participar-hi?
Termini de presentació d’escrits: 15 d’abril de 2024

Cal que tingueu present…
Que els artistes convidats fan aquesta activitat sense cap ànim de lucre i en voluntariat total. Si desitgeu fer-los un encàrrec, podeu, de manera privada, posar-vos-hi en contacte; la majoria dels professionals tenen pàgina web. La il·lustració que facin durant l’Il·lustra’m! està vinculada amb l’obra de l’infant i, per tant, serà de l’infant.

Inscriu la teva obra (a partir de l’1 d’abril a les 12 h. del migdia)

 

SETMANA IL·LUSTRA’M!
Vull ser lliure, amb Andreu Galán

Aquest és un espectacle inspirador per a les famílies que volen participar a l’Il·lustra’m! Els que no hi heu participat cap vegada heu de saber que demanem als vostres fills un text que, un il·lustrador professional, posarà en imatges el dissabte 20 d’abril a la XII Jornada matinal.

Què trobarem en aquest espectacle?

Vull ser lliure és un espectacle de narració oral basat en Vull ser lliure, Alí Bové i els 40 nyigui-nyoguis i Qui no sap riure no sap viure, els tres llibres de poesia infantil de l’Andreu Galan. Ah, sí, i també en El fantasma Pixallits!.

Qui és l’Andreu Galan?
L’andreu és mestre, filòleg, músic i escriptor i, per acabar-ho d’adobar, narrador oral. Ha publicat tres llibres de poesia infantil i un àlbum il·lustrat.

Inscripcions al formulari

 

SETMANA IL·LUSTRA’M!
2a. Dibuixada de Cardedeu

Trobada de dibuix a l’aire lliure oberta a dibuixaires de totes les edats i destreses.

L’activitat s’inspira en el moviment de dibuix urbà (en anglès Sketching) que és una activitat creativa que pretén reflectir la vida urbana amb dibuixos fets in situ. Passejarem pels carrers de Cardedeu i ens aturarem en els espais on ens sentim còmodes per esbossar i experimentar, posant més èmfasi en el gaudi del procés que en el resultat.

Dinamitzada per la il·lustradora Maria Vidal.

Els participants cal que portin les seves eines de dibuix (bloc, llapis, llapis de colors, aqüarel·la…)

Horari: 11 a 13 h.

Trobada: a 3/4 d’11 a la Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu (c. Dr. Klein, 101)

Activitat oberta i gratuïta.

Inscripcions al formulari

 

LA VERTADERA HISTÒRIA DE…
El drac del riu, a càrrec d’Eva González Asensio

Sinopsi:

La Marieta, una pagesa dolça i divertida serà l’encarregada d’explicar-nos “el drac del riu”. Al castell de les mil torres, el bruixot i la bruixota ja estan fent de les seves, només el poder de la rosa blava podrà trencar l’encanteri… El drac del riu es un conte tradicional, amb prínceps i princeses, reis i reines, fades i mags, bruixes i bruixots, soldats, pirates, un drac, un riu, uns gats…, que introdueix els nens i nenes en el màgic món de la representació teatral.

Públic: Recomanat per a nens i nenes entre 4 i 9 anys, però tothom és benvingut!!

Inscripcions al formulari

 

 

MENJAMOTS. Club de lectura per a infants
El bosque mágico de Hoshigahara de Hisae Iwaoka

Sinopsi:
En el districte 29 de Hoshigahara, hi ha un bosc envoltat per un vell mur i una porta de ferro a l’entrada. Diuen que hi habiten éssers fantàstics i per aquest motiu el nens i les nenes no s’atreveixen a entrar-hi. El que si és cert és que al centre d’aquest bosc hi ha una casalot vell i de fusta on hi conviuen les criatures Sôichi y Suzu, un gall que parla i odia els humans i també els guardes que custodien les portes i … altres esperits. Per allà hi passen diversos personatges sobrenaturals i cadascú amb el seus propis problemes a resoldre.

Font: Milky way Ediciones

Aquest mes també celebrarem l’entrada a l’estiu i el fi de curs dels Menjamots

Club de lectura infantil, dinamitzat per: Roser Canet Pedemonte

Activitat oberta als nois i noies de 4rt, 5è i 6è de primària (…i +) que hagin llegit aquest llibre
Si hi voleu participar, podeu recollir el vostre exemplar a la Biblioteca.

 

MENJAMOTS. Club de lectura per a infants
El Castell ambulant de Diana Wynne Jones
El castillo ambulante del dir. Hayao Miyazaki (Studio Ghibli)

Sinopsi:
La Bruixa de l’Ermot ha embruixat la Sophie. Per desfer l’encanteri, la seva única opció passa per visitar l’irritant i egocèntric mag Howl. Però, aconseguirà que l’ajudi? Multipremiat i considerat un clàssic de la literatura, El castell ambulant no ha deixat de reeditar-se i traduir-se des de la seva publicació el 1986. L’obra, plena d’imaginació i màgia, trenca els tòpics de la literatura de gènere i defensa amb humor la necessitat de rebutjar els nostres prejudicis
Font: Editorial Indòmita

Aquest més compararem l’adaptació que Studio Ghibli, de la mà del director Hayao Miyazaki, va fer d’aquesta novel·la. Ambdós un clàssic de la narrativa i del cinema infantil i juvenil

Club de lectura infantil, dinamitzat per: Roser Canet Pedemonte

Activitat oberta als nois i noies de 4rt, 5è i 6è de primària (…i +) que hagin llegit aquest llibre o hagin vist aquesta pel·lícula
Si hi voleu participar, podeu recollir els vostres exemplar a la Biblioteca.

 

MENJAMOTS. Club de lectura per a infants
Lejos de Boneville. de Jeff Smith

Sinopsi:
La serie Bone comença amb aquest títol Lejos de Boneville. Tres cosins, Fone Bone, Phoney Bone, i Smiley Bone, són expulsats de Boneville i es perden en un enorme i desconegut desert. Cada un, per la seva banda, aconsegueixen arribar a una profunda vall boscosa poblat per meravelloses, extranyes i aterradores criatures.

Font: Astiberri Ediciones

Club de lectura infantil, dinamitzat per: Roser Canet Pedemonte

Activitat oberta als nois i noies de 4rt, 5è i 6è de primària (…i +) que hagin llegit aquest llibre
Si hi voleu participar, podeu recollir el vostre exemplar a la Biblioteca.

 

FICCIÓ EN JOC: The Adventures of Bertram Fiddle [Sessió juvenil]

Sinopsi
Un clàssic joc d’aventura d’apuntar i fer clic, amb personatges estranys i meravellosos, animació preciosa i una banda sonora fantàstica. “És molt possiblement un dels millors jocs d’aventures de misteri d’assassinat d’apuntar i fer clic al qual jugareu avui” – Bertram Fiddle.

Edat recomanada: a partir de 11 anys
Dinamitzador: Sergi Portela

CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA – PLACES LIMITADES

Inscripcions

 

FICCIÓ EN JOC: The Librarian [Sessió familiar]

Sinopsi
Alguna cosa estranya està passant a la biblioteca, o almenys és el que diu l’òliba que acaba de colar-se per la finestra i ens ha despertat al mig de la nit. No en queda cap altra, doncs. Toca posar-se el vestit de bibliotecària i endinsar-se en aquest edifici ple de misteris i sorpreses per comprovar què és el que està passant. The Librarian és una microaventura ambiental que combina amb molta habilitat fantasia i quotidianitat en el seu exercici narratiu.

Edat recomanada: adults amb infants a partir de 8 anys
Dinamitzador: Sergi Portela

CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA – PLACES LIMITADES

Inscripcions

 

HORA MOOOLT MENUDA!
Ralet, ralet… Jocs de falda i cançons de bressol

Música i cançons de Rita Camps i Júlia Espinet, pedagogues musicals

Sinopsi: Coneixes cançons de bressol i jocs de falda en català? Aquest taller pretén fer viure aquestes cançons i jocs en català que es van recollir dins de la província de Barcelona els últims segles. De la mà de la Rita i la Júlia, dues pedagogues musicals, farem viure cançons de bressol, jocs de dits i falda per balancejar, saltironar, fer pessigolles, fer picar les manetes, aprendre les parts del cos.

Edat recomanada: famílies amb infants de 0 a 3 anys. És important que hi hagi un adult per a cada infant per compartir els jocs

Inscripcions al formulari