» Idees per la tria d’obres literàries

40 Aniversari d’un clàssic basat en un altre clàssic

A només dos dies de la data límit per entregar els vostres #booktrailers als #PremisFinestra segur que esteu concentrats en donar els últims retocs…

Però si encara no ho teniu prou clar, recordeu que enguany la versió cinematogràfica de “El resplandor” fa 40 anys.

Us animeu a homenatjar als mestres Stanley Kubrick i Stephen King alhora?

Comprovar disponibilitat…

Conte de terror il·lustrat

Aprofitant que enguany celebrem el centenari de Ray Bradbury, què us sembla triar un dels seus relats fantàstics per fer-ne un bon booktrailer?

Des de la biblioteca us suggerim un dels seus contes de terror més potents i sorprenents: The Dragon. En concret, l’edició en format d’àlbum il·lustrat de Libros del Zorro Rojo, amb un treball gràfic impressionant de Svetlin Vassilev. A la biblio la tenim!

Si feu servir de base visual aquestes magnífiques il·lustracions, i l’encerteu amb una acurada selecció de textos i elements sonors, podeu assolir un treball audiovisual extraordinari. Ànims, que queden pocs dies!

Més informació…

GUIA TEMÀTICA | TERROR


GUIA TEMÀTICA | CIÈNCIA FICCIÓ


GUIA TEMÀTICA | FANTÀSTICA


Suport als participants

Des de la Biblioteca Marc de Vilalba volen incentivar la vostra participació en aquesta edició dels Premis Finestra 2020.

A continuació us oferim una sèrie de continguts que us poden ajudar a organitzat-vos i a fer les vostres creacions: suggeriments de llibres interessants, exemples de booktrailers, idees creatives, recomanacions per configurar els equips, materials de suport tècnic, documents (llibres, revistes, dvds…) sobre creació de vídeos (realització, edició, muntatge de so…), eines i webs de recursos en línia gratuïts… Esteu atentes a aquesta secció que anirem actualitzant…

No deixeu passar l’oportunitat de consultar la pàgina web del Festival de Cinema Cardoterror de Cardedeu per conèixer la seva programació i projectes.

» Bases del concurs

» Idees per la tria d’obres literàries

» Booktrailers guanyadors a les edicions anteriors

» Exemples de booktrailers creatius

» Documents disponibles a la biblioteca sobre realització i edició de vídeo

» Recursos gràfics en línia gratuïts

» Què és el tràiler d’un llibre?

És un vídeo de curta durada que, semblant als que es fan per anunciar una pel·lícula, serveixen per a promocionar un llibre. Es tracta d’una obra suggeridora que, sense explicar-ne tota la trama ni el seu final, capta l’atenció del lector i li genera interés i/o curiositat per a llegir el llibre. Els tràilers de llibres són coneguts per la seva definició en anglès com a booktrailers.

Biblioteca Marc de Vilalba i Festival de Cinema Cardoterror convoquen la IIIa Edició dels Premis Finestra de Booktrailers. Us animeu a participar?