» booktrailers GUANYADORS

Què és el tràiler d’un llibre?

És un vídeo de curta durada que, semblant als que es fan per anunciar una pel·lícula, serveixen per a promocionar un llibre. Es tracta d’una obra suggeridora que, sense explicar-ne tota la trama ni el seu final, capta l’atenció del lector i li genera interés i/o curiositat per a llegir el llibre. Els tràilers de llibres són coneguts per la seva definició en anglès com a booktrailers.

Biblioteca Marc de Vilalba i Festival de Cinema Cardoterror convoquen la IIIa Edició dels Premis Finestra de Booktrailers. Us animeu a participar?

Bases del concurs

Qui hi pot participar
 • Categoria general: Joves nascuts entre els anys 2002 i 2008 (de 12 a 18 anys).
 • Premi Finestra +18: Tota persona més gran de 18 anys.
 • Premi Finestra Especial Confinats: Exclusiu per a nuclis familiars (sense limitacions d’edat).

Si teniu dificultats en l’organització dels equips, dubtes sobre les categories, si les edats dels equips no acaben d’encaixar o qualsevol altre qüestió que us calgui plantejar als organitzadors podeu posar-vos-hi en contacte mitjançant l’adreça electrònica: premisfinestra@gmail.com.

Categories de Premis
 • 1r Premi
 • 2n Premi
 • 3r Premi
 • Premi Especial Biblioteca-Cardoterror.  Aquesta categoria exigeix que aparegui algun element vinculat a la Biblioteca o al Cardoterror (com ara: samarreta, espai, pel·lícula visionada al festival…)
 • Premi +18 NOU!
 • Premi Especial Confinats (exclusiu nuclis familiars)NOU!
Com participar-hi
 • Crear un equip de dues persones com a mínim i cinc de màxim.
 • Cada equip pot presentar un màxim de dos tràilers al concurs.
 • L’obra ha de correspondre a un llibre de terror, fantasia i/o ciència-ficció. Pot ser narrativa, còmic, poesia, etc.
 • La durada màxima del tràiler ha de ser 120 segons.
 • L’obra ha de ser inèdita i no es pot haver presentat a cap altre concurs ni haver-se fet pública abans del concurs.
 • Cal que inseriu a lìnici de tots els vídeos presentats a concurs, en qualsevol de les categories el logotip del concurs que trobareu també al web del Festival de Cinema Cardoterror.
Criteris de valoració
 • Qualitat artística. Heu pensat la gamma de colors? Els espais? Els moviments de càmera, etc.
 • Creativitat. Ser original i sorprendre és tot un repte.
 • Qualitat tècnica. Com estan fetes les coses, els tipus de plans, s’entén tot bé?…
Lliurament de treballs
 • El termini per presentar els treballs finalitza el 23 d’octubre de 2020.
 • Cal fer arribar els vídeos a l’adreça de correu: premisfinestra@gmail.com. Els organitzadors els penjaran al seu canal de Youtube creat per a l’ocasió. Els organitzadors avisaran del moment que es faci públic el Canal Youtube amb els vídeos candidats als premis.
 • Per lliurar els vídeos podeu fer servir l’eina wetransfer, que permet l’enviament d’arxius de gran pes.
 • És imprescindible també omplir el formulari de participació, seguint aquest enllaç. L’enllaç d’aquest formulari també el trobareu al web del Festival Cardoterror
Jurat

Eva Baltasar: Poeta i escriptora. Llicenciada en pedagogia a la Universitat de Barcelona. Ha escrit nou poemaris, tots premiats. El primer va ser Laia guanyant el premi Miquel de Palol. Va ser Premi llibreter 2018 quan es va endinsar en la narrativa amb Permagel. Acaba de publicar Boulder, tots dos editats amb Club Editor.

Violeta Kovacsics: És crítica cinematogràfica i professora de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i responsable del diari i del catàleg del festival de Sitges. Presidenta de l’ACCEC (Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics). Ha participat en diversos llibres col·lectius i escriu a diverses revistes especialitzades com al suplement Time Out Barcelona, el Diari de Tarragona i Caimán-Cuadernos de cine. Va coordinar el llibre Very Funny Things. Nueva comedia americana. Va escriure amb Deborah Marín París de cine. Guía de la ciudad en 55 películas.

Laia Vidal: Periodista. Redactora i copresentadora al programa de ràdio Els experts d’Icat FM. Ha estat corresponsal a Berlin per a divesos mitjans de comunicació. Ha estat tècnica de cultura i va escriure el llibre Mi Berlín, 50 visiones, 50 retratos, 50 vidas, 50 berlines.

Marta Arteaga: Fotografa i dissenyadora gràfica. Membre del Cardoterror des de 2012. Dissenya i munta el llibret del festival. També s’encarrega de documentar fotogràficament cada edició. Amant del cinema i mare de família. “Penso en imatges i observo des de la meva càmera”, reconeix.

Lliurament dels premis

L’acte de lliurament de premis es realitzarà durant la celebració del Festival de Cinema Cardoterror 2020 entre el 28 d’octubre i l’1 de novembre. La data i l’hora exacta encara estan pendents de decidir i ho anunciarem al web de la Biblioteca Marc de Vilalba i del Festival de Cinema Cardoterror, i en farem difussió a les xarxes socials.

Acceptació de les bases
 • La participació en aquest concurs implica l’acceptació de les bases.
 • Les obres presentades són propietat de/-ls  autor/-s i aquests autoritzen la còpia, la distribució, la comunicació pública i l’exhibició als organitzadors sempre que se n’especifiqui l’autoria i que no es faci servir amb finalitats comercials.
 • Les obres que participin al concurs seran de creació pròpia en la seva totalitat i els autors han de tenir els drets dels materials. (Per exemple, demaneu permís si heu d’utilitzar la portada d’un llibre determinat)
 • Els organitzadors declinen tota responsabilitat legal sobre el contingut dels booktrailers. Els autors són els únics responsables legals de les obres i del seu contingut.

Suport als participants

Des de la Biblioteca Marc de Vilalba volen incentivar la vostra participació en aquesta edició dels Premis Finestra 2020. A continuació us oferim una sèrie de continguts que us poden ajudar a organitzat-vos i a fer les vostres creacions: suggeriments de llibres interessants, exemples de booktrailers, idees creatives, recomanacions per configurar els equips, materials de suport tècnic, documents (llibres, revistes, dvds…) sobre creació de vídeos (realització, edició, muntatge de so…), eines i webs de recursos en línia gratuïts… Esteu atentes a aquesta secció que anirem actualitzant…

No deixeu passar l’oportunitat de consultar la pàgina web del Festival de Cinema Cardoterror de Cardedeu per conèixer la seva programació i projectes.

» Bases del concurs

» Idees per la tria d’obres literàries

» Booktrailers guanyadors a les edicions anteriors

» Exemples de booktrailers creatius

» Documents disponibles a la biblioteca sobre realització i edició de vídeo

» Recursos gràfics en línia gratuïts