Premis Finestra Booktrailers – Tercera edició 2020

III Concurs de Booktrailers Premis Finestra 2020 de la Biblioteca Marc de Vilalba i del Festival de Cinema Cardoterror de Cardedeu.

De les quatre categories establertes fins ara, enguany ampliem la convocatòria amb dues categories més:

Premi Finestra Especial Confinats (familiar)
Premi Finestra +18

Fes el Booktràiler durant els dies de confinament, amb la família, a casa, des del balcó… i podràs guanyar el nou premi especial, amb entrades per al Festival, samarretes i altres sorpreses,… A partir de llibres de terror, fantasia i/o ciència-ficció.

Què és el tràiler d’un llibre?

Es tracta d’un petit vídeo, semblant als que fan per anunciar una pel·lícula, per tal de promocionar un llibre. Es tracta d’una obra suggeridora que, sense explicar-ne tota la trama ni el seu final, genera que el lector vulgui llegir la història captant la seva atenció. Els tràilers de llibres són coneguts per la seva definició en anglès com a Booktrailers.

Categories de Premis:

 • 1r Premi Finestra
 • 2n Premi Finestra
 • 3r Premi Finestra
 • Premi Finestra Especial Biblioteca-Cardoterror.  Aquesta categoria exigeix que aparegui algun element vinculat a la Biblioteca o del Festival Cardoterror, com ara samarreta, espai, pel·lícula visionada al festival…
 • Premi Finestra +18 Nou!
 • Premi Finestra Especial Confinats (Categoria familiar) Nou!

Qui hi pot participar?

 • Joves que tinguin entre els 12 anys (Nascuts l’any 2008) i els 18 anys (Nascuts l’any 2002)
 • Al Premi Finestra +18, tota persona més gran de 18 anys.
 • Al Premi Finestra Especial Confinats hi pot participar la família. Per tant no en tenen en compte les edats de l’equip.

Com participar-hi?

 • Crear un equip de dues persones com a mínim i cinc de màxim.
 • Cada equip pot presentar dos tràilers al concurs.
 • L’obra ha de correspondre a un llibre de terror, fantasia i/o ciència-ficció. Pot ser narrativa, còmic, poesia, etc.
 • La durada màxima del tràiler ha de ser 120 segons.
 • L’obra ha de ser inèdita i no es pot haver presentat a cap altre concurs ni haver-se fet pública abans del concurs.
 • El termini per presentar els treballs finalitza el 23 d’octubre de 2020.
 • Cal fer arribar els vídeos a l’adreça de correu: premisfinestra@gmail.com. Els organitzadors els penjaran al seu canal de Youtube creat per a l’ocasió.  Els organitzadors avisaran del moment que es faci públic el Canal Youtube amb els vídeos candidats als premis.
 • Per fer arribar el vídeo podeu fer servir l’eina wetransfer, que permet l’enviament d’arxius de gran pes.
 • Cal omplir el formulari de participació, seguint aquest enllaç. L’enllaç d’aquest formulari també el trobareu al web del Festival Cardoterror
 • Cal que inseriu, com a primer fotograma i a tots els vídeos de qualsevol de les categories el logotip del concurs que trobareu també al web del Festival de Cinema Cardoterror.

Suport als participants

Si teniu dificultats en l’organització dels equips, dubtes sobre les categories, si les edats dels equips no acaben d’encaixar o qualsevol altre qüestió que us calgui plantejar als organitzadors podeu posar-vos-hi en contacte mitjançant l’adreça electrònica: premisfinestra@gmail.com.

Per a la tria de les obres literàries us recomanem que reviseu les vostres prestatgeries, feu memòria del que heu llegit fins ara ja sigui en còmic poesia o novel·la que estiguin dins la categoria de fantasia, ciència-ficció o terror; reviseu també les lectures d’institut que han passat per les vostres mans i, si això no us acaba de servir, us proposem que mentre no obrim la Biblioteca busqueu:

Jurat:

Eva Baltasar: Poeta i escriptora. Llicenciada en pedagogia a la Universitat de Barcelona. Ha escrit nou poemaris, tots premiats. El primer va ser Laia guanyant el premi Miquel de Palol. Va ser Premi llibreter 2018 quan es va endinsar en la narrativa amb Permagel. Acaba de publicar Boulder, tots dos editats amb Club Editor.

Violeta Kovacsics: És crítica cinematogràfica i professora de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i responsable del diari i del catàleg del festival de Sitges. Presidenta de l’ACCEC (Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics). Ha participat en diversos llibres col·lectius i escriu a diverses revistes especialitzades com al suplement Time Out Barcelona, el Diari de Tarragona i Caimán-Cuadernos de cine. Va coordinar el llibre Very Funny Things. Nueva comedia americana Va escriure amb Deborah Marín París de cine. Guía de la ciudad en 55 películas.

Laia Vidal: Periodista. Redactora i copresentadora al programa de ràdio Els experts d’Icat FM. Ha estat corresponsal a Berlin per a divesos mitjans de comunicació. Ha estat tècnica de cultura i va escriure el llibre Mi Berlín, 50 visiones, 50 retratos, 50 vidas, 50 berlines.

Criteris de valoració:

 • Qualitat artística. Heu pensat la gamma de colors? Els espais? Els moviments de càmera, etc.
 • Creativitat. Ser original i sorprendre és tot un repte.
 • Qualitat tècnica. Com estan fetes les coses, els tipus de plans, s’entén tot bé?…

Lliurament dels premis
L’acte de lliurament de premis es realitzarà durant la celebració del Festival de Cinema Cardoterror 2020 entre el 28 d’octubre i l’1 de novembre. La data i l’hora exacta encara estan pendents de decidir i ho anunciarem al web de la Biblioteca Marc de Vilalba i del Festival de Cinema Cardoterror, i en farem ressò a les xarxes socials.

Acceptació de les bases
La participació implica l’acceptació de les bases. Les obres presentades són propietat de/-ls  autor/-s i aquests autoritzen la còpia, distribució i l’exhibició als organitzadors sempre que se n’especifiqui l’autoria i que no es faci servir amb finalitats comercials.

Les obres que participin al concurs seran de creació pròpia en la seva totalitat i els autors han de tenir els drets dels materials. (Per exemple, demaneu permís si heu d’utilitzar la portada d’un llibre determinat)

Els organitzadors declinen tota responsabilitat legal sobre el contingut dels booktrailers. Els autors són els únics responsables legals del document i del seu contingut.

No deixeu passar l’oportunitat de consultar la pàgina web del Festival de Cinema Cardoterror de Cardedeu per conèixer la seva programació i projectes.

__________________________________________________

GUANYADORES I GUANYADORS DE LA SEGONA EDICIÓ (2019)

1R PREMI – II EDICIÓ PREMIS FINESTRA (2019)

Obra de: Benjamin Gutierrez, Antonio Herrera, Unai Mayo, Màrius Barba i Arnau Vidal.

2N PREMI –  II EDICIÓ PREMIS FINESTRA (2019)

Obra de: Mar Gómez, Andrea Casanueva i Sandra Gómez

3R PREMI –  II EDICIÓ PREMIS FINESTRA (2019)

Obra de: Sara Cabello, Núria Recio, Sara Monteroi Joana Salvany

 

GUANYADORES I GUANYADORS DE LA PRIMERA EDICIÓ (2018)

Inspiració a la Biblioteca amb les guies temàtiques