Premis Finestra Booktrailers – Segona edició 2019

II Concurs de tràilers de llibres Premis Finestra de la Biblioteca Marc de Vilalba i del Festival de Cinema Cardoterror de Cardedeu.

Què és el tràiler d’un llibre?

Es tracta d’un petit vídeo, semblant als que fan per anunciar una pel·lícula, per tal de promocionar un llibre. Es tracta d’una obra suggeridora que, sense explicar-ne tota la trama ni el seu final, genera que el lector vulgui llegir la història captant la seva atenció.

Els tràilers de llibres són coneguts per la seva definició en anglès com a Booktrailers.

Poden participar en el concurs les persones entre 12  (nascuts l’any 2007) i 18 anys (nascuts l’any 2001)*.

*si algun/a dels o les participants sobrepassa l’edat, poseu-vos en contacte amb: [email protected]

Què cal per participar-hi?

  1. Equips de persones d’un mínim de dues persones i un màxim de cinc.
  2. Cada equip pot presentar dos tràilers al concurs.
  3. L’obra ha de correspondre a un llibre de terror, fantasia i/o ciència-ficció. Pot ser narrativa, còmic, poesia, etc.

Per buscar llibres a les biblioteques, podeu consultar el Catàleg Aladí aquí.

  1. La durada màxima del tràiler ha de ser 120 segons.
  2. L’obra ha de ser inèdita i no es pot haver presentat a cap altre concurs ni haver-se fet pública abans del concurs.

Premis

  • 1r Premi finestra
  • 2n Premi finestra
  • 3r Premi finestra
  • Premi finestra especial Biblioteca-Cardoterror*

*A l’acció ha d’aparèixer la biblioteca o algun element del Cardoterror,  com ara samarreta, espai, pel·lícula visionada al festival…

Premis (els premis estan subjectes a canvis)

Els premis són cortesia de: Filmin, Norma Editorial, Selecta Visión, Libros del Zorro Rojo, Festival Cardoterror i la Biblioteca Marc de Vilalba.

1r premi:  Per a cada integrant.  1 Subscripció d’un mes a la plataforma de pel·lícules Filmin –  Una entrada per a una sessió del Festival Cardoterror 2019 i merchandising oficial -Val per visionar pel·lícules al Cinema Esbarjo -Lot de llibres i pel·lícules -Diploma acreditatiu.

2n premi: Per a cada integrant.  1 Subscripció d’un mes a la plataforma de pel·lícules Filmin. Una entrada per a una sessió del Festival Cardoterror 2019 i merchandising oficial -Val per visionar pel·lícules al Cinema Esbarjo – Lot de llibres i pel·lícules -Diploma acreditatiu.

3r premi: Per a cada integrant.  Una entrada per a una sessió del  Festival Cardoterror 2019 i merchandising oficial – Val per visionar pel·lícules al Cinema Esbarjo -Lot de llibres i pel·lícules -Diploma acreditatiu.

Premi finestra especial Biblioteca-Cardoterror*:  Per a cada integrant.  Val per visionar pel·lícules al Cinema Esbarjo -Una entrada per a una sessió del  Festival Cardoterror 2019 i merchandising oficial -Diploma acreditatiu.

*Aquest premi no és acumulable si el vídeo guanyador també té un dels tres premis abans esmentats.

Com participar-hi?

Els terminis de presentació d’obres són: Podeu començar a presentar les obres des d’ara mateix fins el dia 16 d’octubre de 2019.

Fer arribar els vídeos a [email protected] i els organitzadors els penjaran al seu canal de Youtube creat per a l’ocasió.  Els organitzadors faran avís del moment en què es facin públics a la xarxa. Per fer arribar el vídeo podeu fer servir l’eina wetransfer, que permet l’enviament d’arxius de gran pes.

Omplir el formulari de participació que trobareu a la pàgina web de la biblioteca, del Cardoterror o al següent enllaç.

Cal Inserir a la presentació (com a primer fotograma) del vídeo, la imatge del logotip del concurs que trobareu a la pàgina web de la biblioteca i del Cardoterror.

Jurat

El jurat estarà format per una  persona de la Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu, una persona del Festival  Cardoterror, un/a artista plàstic i una persona relacionada amb el món audiovisual. Enguany aquesta persona serà la Juliana Canet d’adolescents.cat

Criteris de valoració

Qualitat artística. Heu pensat la gamma de colors? Els espais? Els moviments de càmera, etc?

Creativitat. Ésser original i sorprendre és tot un repte.

Qualitat tècnica. Com estan fetes les coses, els tipus de plans, s’entén tot bé?…

Lliurament de premis

L’acte de lliurament de premis es realitzarà durant la celebració del Cardoterror 2018 (del 23 al 27 d’octubre de 2019) al Cinema Esbarjo de Cardedeu.

Es podran visionar els deu vídeos més valorats. D’aquests deu vídeos en sortiran els guanyadors.

El lloc i la data seran comunicats a la web de la biblioteca i del Cardoterror, i a les seves respectives xarxes socials.

La participació implica l’acceptació de les bases

Les obres presentades són propietat de/-ls  autor/-s. Se n ‘autoritza la còpia, distribució i l’exhibició als organitzadors sempre que se n’especifiqui l’autoria i que no es faci servir amb finalitats comercials.

Les obres que participin al concurs seran de creació pròpia en la seva totalitat i els autors han de tenir els drets dels materials. (Per exemple, demaneu permís si heu d’utilitzar la portada d’un llibre determinat).

Els organitzadors declinen tota responsabilitat legal sobre el contingut dels booktrailers. Els autors són els únics responsables legals del document i del seu contingut.

No deixeu passar l’oportunitat de consultar la pàgina web del Festival de Cinema Cardoterror de Cardedeu per conèixer la seva programació i projectes.

GUANYADORES I GUANYADORS DE LA PRIMERA EDICIÓ 2018

Inspiració a la Biblioteca amb les guies temàtiques