Experimentia

volcà-image

Què és Experimentia?

Experimentia és un lloc d’exploració i descoberta en família on posem en marxa tots els sentits i la imaginació a partir de la lectura. Realitzem activitats creatives i gaudim del procés de creixement lector i sensitiu tant de petits com de grans.

Als investigadors d’Experimentia ens agrada llegir, mirar, tocar, veure, escoltar, sentir, imaginar, crear…

Esteu convidats a visitar Experimentia, un lloc on qui entra, surt…diferent!

Propera activitat

Experimentia: Laboratori de ficció digital CLUB DE (VÍDEO)JOCS
Chuchel de l’editora Amanita Design

| 4 desembre, a les 17:00


Chuchel és petit, pelut i suau. Tan tou per fora, que diria tot de cotó (brut, això sí). Kekel, el seu arxienemic, és una espècie d’eriçó sense pues, un trapella rosegador que competeix contra Chuchel per aconseguir arrabassar-li la sucosa cirera que una mà gegant d’origen desconegut utilitza com a esquer. Voleu ajudar a Chuchel a recuperar la seva cirera? Segur que us hi trobareu sorpreses…

Us proposem descobrir una altra mena de videojocs, creats per a infants, i pensats amb molta cura per l’empresa Amanita Design que ens ajudarà a parlar del fet de jugar a vídeojocs i passar una bona estona.

La biblioteca forma part del programa pilot Club de (vídeo)joc Laboratori de ficció digital per acostar noves narratives a la biblioteca. ës per aquest motiu que a la sessió jugarem i també parlarem de com heu gaudit d’aquesta estona.

Sessió per a famílies amb infants entre els 9 i els 12 anys

Inscripció en aquest enllaç

COM HO FAREM?
 • Us deixarem una tauleta amb el vídeo joc instal•lat. A un adult que la vindrà a buscar a la biblioteca per rebre les indicacions. S’haurà de retornar al dia següent.
 • La sessió és per a un infant amb un adult.
 • El dimecres dia 2 de desembre ens reunirem per videoconferència a les 17h. No es podrà fer servir la tauleta abans. Cal tenir compte a gmail per fer la sessió mitjançant Meet.
 • Seguir la dinàmica que el personal de la biblioteca us vagi indicant.
 • La sessió tindrà una durada d’una hora aproximadament.
 • Cal no haver jugat a CHUCHEL abans.
 • Activitats anteriors

  Avui és un bon dia per canviar el món

  El dijous 21 de maig va ser un bon dia per canviar el món a Experimentia!

  Quatre caixes i un univers

  Divendres 20 de febrer de 2015 vam tenir una visita ben especial a Experimentia! Quatre caixes ens van obrir l’univers de Iela Mari, i ens hi vam endinsar!

  Un hort per ser feliç!

  El divendres 11 de desembre de 2014 vam convidar unes quantes famílies a fer un hort molt especial, un hort en què les plantes són persones i crèixen a base de llibres: un hort de biblioteca!

  EXPERIMENTIA: TALLER FAMILIAR
  (Auto)retrats bèsties!

  Divendres 20 de febrer de 2015 vam tenir una visita ben especial a Experimentia! Quatre caixes ens van obrir l’univers de Iela Mari, i ens hi vam endinsar!

  EXPERIMENTIA: Gargots il·lustrats (Taller artístic familiar)

  Sinopsi: Una taca a l’atzar, unes ratlles creuades, un esbós, una empastifada de colors… poden convertir-se en un camell, un paisatge, un cotxe de carreres o un pi. Divertit taller per deixar escapar la imaginació i crear imatges inesperades a partir de gargots previs. Només us caldrà seguir les instruccions de l’Alba Marina i passar… Llegir més »

  EXPERIMENTIA: Paper marbrejat o paper d’aigües (Taller artístic familiar)

  Sinopsi: El “marbling” és una tècnica que permet decorar la superfície del paper amb textures o aigües  semblants a les vetes del marbre  o altres pedres. Ensenyarem una manera fàcil de crear papers sorprenents i absolutament personals, que després poder ser aprofitats per diferents manualitats. Públic: infants i acompanyants Màxim de participants:  famílies amb nens a… Llegir més »

  EXPERIMENTIA: Simetries i insectes fantàstics (Taller artístic familiar)

  Sinopsi: Una gota de pintura i un paper doblegat. Taques simètriques i ales de papallona. Canyetes, escuradents, potes de bitxos. Fils i grapadores… Recursos senzills per a resultats sorprenents. Veniu i meravelleu-vos en família! A càrrec de: Alba Marina Rivera. Calendari: dijous 11 d’abril de 17:30 a 19:00. Cost: gratuït. Durada: 1 hora i mitja aprox. Inscripcions: al formulari… Llegir més »

  EXPERIMENTIA: Retrat en grup (Taller artístic familiar)

  Sinopsi: Representar el nostre cos, o el cos d’algú altre sobre una superfície sempre té alguna cosa màgica i divertida. En aquest taller crearem un retrat de grup dibuixant el nostre reflex sobre els vidres de la biblioteca. Què en sortirà? Haureu de venir i experimentar! A càrrec de: Alba Marina Rivera. Calendari: dijous 9 de maig… Llegir més »

  EXPERIMENTIA: Dibuixant amb plastilina (Taller artístic familiar)

  Sinopsi: La plastilina és fantàstica! Amb ella podem crear mil i una coses. En aquest taller, jugarem amb la plastilina i aprendrem a dibuixar amb ella! A càrrec de: Alba Marina Rivera. Calendari: dijous 13 de juny de 17:30 a 19:00. Cost: gratuït. Durada: 1 hora i mitja aprox. Inscripcions: al formulari web. Aforament limitat. Públic: taller per a famílies amb… Llegir més »

  EXPERIMENTIA ART
  Des de la foscor. Dibuixant sobre negre (Taller familiar)

  Sinopsi: gairebé sempre el blanc és el punt de partida sobre el que comencem a crear. Aquesta vegada crearem imatges sobre negre. Un gran paper negre serà la nostra nit i els guixos, blancs i de colors, seran les llums que ens ajudaran a descobrir formes amagades… a la nostra imaginació. Taller a càrrec d’Alba Marina… Llegir més

  EXPERIMENTIA ART
  Cadàver exquisit (Taller familiar)

  Els artistes surrealistes es van inventar aquest joc per diversió i per desenvolupar noves idees. Nosaltres també ens ho passarem bé treballant en equip creant personatges increïbles. Si voleu conèixer més sobre aquest joc artístic, podeu llegir aquest article Públic: famílies amb infants majors de 4 anys. Màxim de participants: 13 famílies Durada del taller: 1h… Llegir més

  EXPERIMENTIA ART
  Postals amb paper de seda (Taller familiar)

  El paper de seda és un material molt versàtil que podem fer servir de maneres molt divertides i originals. Veniu a crear postals úniques per regalar a la família i els amics aquest Nadal. Públic: famílies amb infants majors de 4 anys. Màxim de participants: 13 famílies Durada del taller: 1h 30min Inscripcions L’Alba Marina… Llegir més

  EXPERIMENTIA ART
  Ombres xineses (Taller familiar)

  Un taller per experimentar junts la màgia de la llum i l’ombra! Veniu a imaginar, retallar, il·luminar y somiar! Públic: famílies amb infants majors de 4 anys. Màxim de participants: 13 famílies Durada del taller: 1h 30min A càrrec d’Alba Marina Rivera és una il·lustradora increïble! Mireu les seves obres aquí. Inscripcions Inscripcions

  EXPERIMENTIA ART
  Còmic en família (Taller familiar)

  A càrrec de José Miguel Álvarez* Grans i petits formaran equip per fer una història d’una pàgina mentre aprenen els elements bàsics que componen un còmic. Públic: Famílies amb infants majors de 6 anys (Màxim: 10 famílies). Durada del taller: 1h 30min Lloc: Biblioteca Marc de Vilalba Inscriviu-vos aquí. * José Miguel Álvarez és il·lustrador… Llegir més

  EXPERIMENTIA CINEMA
  Chomón per a la mainada

  A càrrec de l’Artur Díaz. L’activitat és una iniciativa de la Federació Catalana de Cineclubs i la Filmoteca de Catalunya. El cinema mut és desconegut per a la mainada. Per donar-lo a conèixer s’han triat cinc films basats en contes clàssics de la tradició occidental (Contes de fades) i de la tradició oriental (Les mil… Llegir més